Ez történt a héten: március 12-18.

Kicsit „birodalmi lépegetős” életérzés, hogy március 12-ével kapcsolatban Masuimi Max (1978) fétis model és Liza Minelli (1946) énekesnő születésnapján kívül semmi érdekeset nem találtam. Talán azt is mondhatnám, hogy jellemző, de inkább hagyjuk a nyűglődést. Foglalkozzunk azzal, amink van. Tudtátok például, hogy Liza Minelli Judy Garland színésznő lánya? És azt, hogy azon nagyon kevés előadó közé tartozik, aki Oscart, Emmyt, Grammyt és Tony-díjat is nyert? Ezen kívül van neki két Golden Globe díja és utoljára 2010-ben tűnt fel a mozivásznon a Szex és New York 2-ben.

Liza Minelli
via sammydvintage.com

A 13 állítólag szerencsétlen szám. Már akinek. Például, annak, akit beszippantott a szcientológia, kiszállni már nem tud vagy nem mer, és arra gondol, hogy pont március 13-án született meg Lafayette Ronald Hubbard (1911-1986) a vallás atyja, aki egyébként fantasy és sci-fi íróként futott be. Nem lep meg különösebben, hogy egy ilyen fantáziával megáldott ember simán létrehoz egy vallást, ami őt túlélve még Hollywoodot is leigázza. Megjegyzem, nagyon keveset hallottam a vallás rendszeréről, nézeteiről, szóval nem fogok vérben forgó szemekkel ellene kampányolni, csak felröhögtem, amikor adatgyűjtés közben rábukkantam erre a kis információ morzsára és úgy érzetem ezt meg kell osztanom a világgal. Ti pedig kérlek, azt osszátok meg velem, hogy hogyan viszonyultok a szcientológiához és, hogy olvastatok-e már bármit L. Ron Hubbardtól.

Kathy Hilton
via instyle.com

Szintén március 13-án látta meg a napvilágot Kathy Hilton (1959), Nicky és Paris Hilton édesanyja és az Amerika következő topmodellje harmadik szériájának résztvevője Toccara Jones (1981), aki bebizonyította, hogy nem kell csontkollekciónak lenni ahhoz, hogy valaki szép és sikeres legyen. Molett modellként számos magazin címlapjára felkerült, láthattunk Avon, Target és Evans kampányokban és a kifutóknak is állandó vendége. Mi ebből a tanulság? Szeressétek magatokat akkor is, ha gömbölyűbbek vagytok!

Toccara Jones
via andhramania.com

14-én ünnepli 79. születésnapját Sir Michael Caine, angol színész, aki megtanította kedvenc FBI ügynökünket Gracie Hartot hogyan nézzen, álljon, mozogjon, egyen, igyon és beszéljen úgy, ahogyan egy nőnek kellene. 2000 óta imádjuk a Beépített szépséget és 2000-ben történt az is, hogy Michaelt II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte. Érdekesség, hogy tizenévesen katonaként megjárta a koreai háborút és visszatérése után 20 évesen kezdett el színészkedni az 50-es években. Igen, jól számoljátok, ez pontosan azt jelenti, hogy több, mint fél évszázados karrier van a háta mögött. A júliusi bemutatóra kiírt A sötét lovag: Felemelkedés című Batman filmben ismét láthatjuk a hűséges inas (és jóbarát) Alfred szerepében.

Michael Caine Sandra Bullock
via kobli.blog.hu

1985. március 15-én, pontosan azon a napon, amikor az első internetes domain nevet bejegyezték, született meg kedvenc vámpírunk/Calvin Klein modellünk (legalábbis az enyém) Kellan Lutz. Érdekesség, hogy a jó képességű fiatalembernek 7 azaz hét testvére van és vegyészmérnöki tanulmányait adta fel a színészet kedvéért. Egyre jobban szeretem ezt a fiút!

Kellan Lutz
via poptower.com

Kellannál 10 évvel idősebb sokak kedvenc „született felesége” Eva Longoria. Evát szépségének köszönhetően viszont láthattuk már a Marie Claire, a Vogue és a Harper’s Bazaar címlapjain, és számos reklám kampányban, többek között Victoria Beckham oldalán LG mobiltelefonokat népszerűsítve.

Eva Longoria
via neon.hu

Egy év különbséggel, január 16-án látta meg a napvilágot Nicole Trunfio (1986) ausztrál és Tiiu Kuik (1987) észt modell. Míg Nicolet egy modellversenyen, addig Tiiut a közértben fedezték fel, amikor még csak 13 éves volt. Chanel, Gucci, Dolce & Gabbana, Fendi , Versace, Christian Dior, Valentino, Neiman Marcus és Karl Lagerfeld mind közös pont a lányok életében. Nicolet ezen kívül láthattuk Victoria’s Secret lányként, Roberto Cavalli, Vivienne Westwood és Max Azria (BCBG) modelljeként. Tiiut jellegzetes anyajegyéről pedig biztosan felismertük a Marie Claire, Elle és Vogue címlapjain vagy Louis Vuitton, Moschino és a Swarovski kampányaiban.

Egyik lány sikeresebb, mint a másik, de Nicole virtuális élete sokkal aktívabb, hivatalos honlapjára vethet egy pillantást, akinek kedve van, követhetitek Twitteren vagy csatlakozhattok a Facebookos rajongói oldalához.

Nicole Trunfio
via blog.cheapwholesalebay.com

Tragikusan fiatalon, 40 évesen, önkezével vetett véget életének a zseniális brit tervező Lee Alexander McQueen (1969-2010). Ellentmondásos és provokatív kollekciói mögött kiemelkedő klasszikus angol szabászati tudás „bújt” meg, ami hozzásegítette, hogy nagyon gyorsan a divatvilág élvonalába kerüljön. Alexander négyszer érdemelte ki Az Év Brit Divattervezője díjat (1996, 1997, 2001, 2003) és 2003-ban Az Év Nemzetközi Divattervezője díjat is megkapta. Ruháit olyan hírességek viselték előszeretettel, mint Sarah Jessica Parker, Penélope Cruz, Nicole Kidman, Rihanna, Lady Gaga vagy éppen a japán pop királynői Ayumi Hamasaki és Namie Amuro. Björk pedig nem elégedett meg azzal, hogy McQueen ruhát viselt videoklipjeiben, az Alarm Call című szám klipjét egyenesen Alexander rendezte. Emlékezzünk ezzel a tervezőre, aki 17-én lenne 43 éves.

 

Végezetül 18-ával kapcsolatban már csak három születésnaposra hívnám fel a figyelmet. Az egyik az a két Oscar-díjas John Mollo (1931) angol jelmeztervező, aki 1977-ben a Csillagok háborúja című klasszikusban mutatta meg először, mit is tud. Így kell ezt csinálni, az első filmes munkáért azonnal be kell zsebelni egy Oscart, ettől fogva nagy baj már nem lehet. John Mollo idén 81 éves.

John Mollo
via kiskegyed.hu

Három évtizedet ugorjunk az időben, amikor is New Yorkban megszületett Vanessa Lynn Williams (1963), akiről már említést tettem egy korábbi összefoglalóban. Nem csak ő volt az első afro-amerikai lány, akinek a fejére került a Miss Amerika szépségverseny koronája, ő volt az első királynő a verseny történetében, akit életveszélyesen megfenyegettek, ráadásul meztelen képei kerültek nyilvánosságra, ami nem kevés bonyodalmat okozott. A képek két évvel a verseny előtt készültek, amikor Vanessa még sminkesként és asszisztensként dolgozott a fotós mellett, aki azokat a bizonyos fényképeket készítette. Arról, hogy ez a fotós miért 10 hónappal a szépségverseny után dobta piacra a képet nem szól a fáma, ellenben arról igen, hogy Hugh Hefner köszönte szépen és nem kérte őket, mert tisztában volt vele, hogy Vanessa nem adta áldását azok megjelentetésére. Végül a képek a Penthouseban jelentek meg, Vanessa királynő lemondott és az első udvarhölgy lépett a helyébe. A történet érdekessége, hogy megtarthatta koronáját és az azzal járó ösztöndíjat is és bár vissza kellett lépnie mégis őt tartják a királynőnek a mai napig, Susan Charles egykoron udvarhölgyre pedig, mint Miss America 1984b emlékeznek. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én inkább nem is kérnék egy „b” címből. Olyan ez, mint amikor egy ismerős aranyérmet hozott el egy ír sztepp versenyről, ahol az adott számban egyedül indult. Olyan hisztit aranyéremért még nem láttatok azt garantálom.

Vanessa Williams
via ehugmag.typepad.com

És az összefoglaló végéra hagytam a legjobbat. Na jó, 18-án született és majdnem 20 évvel Vanessa után, de akkor is. A világ talán legjobb pasija, olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok, háromszoros európa bajnok. A díjait sorolhatnám még, de kicsit sem elfogultan inkább annyit mondanék, hogy, ha ő nincs, akkor én sem az vagyok ma, aki. Nagyon boldog 32. szülinapot Alexei Yagudin!!! <3

 

Ui.: Az első internetes domain a symbolics.com volt. ;)