Ez történt a héten: január 2-8.

1967. január 2-án látta meg a honolului napvilágot Tia Carrere amerikai színésznő, akit leginkább a Wayne világából és az Elveszett ereklyék fosztogatói című sorozatból ismerünk. Kevesebben tudják, hogy sikeres zenei karriert is folytat, 2009-ben és 2011-ben is Grammy-díjjal jutalmazták a „legjobb hawaii zenei album” kategóriában.

Tia Carrere
via allstarpics.net

Tiánál két évvel fiatalabb Christy Turlington amerikai divatmodell, akit két évtizeden (1987-2007) keresztül láthattunk a Calvin Klein kampányaiban, de dolgozott többek között a Maybellinenek és Versacénak is.

Christy Turlington
via fratfury.com

Szintén 2-án ünnepel Kate Bosworth (1983) amerikai színésznő, aki 2008-ban állt be a Calvin Klein Jeans modelljei közé és aki celeb-stylist barátnőjével, Cher Coulterrel együtt 2010-ben létrehozta JewelMint nevű virtuális ékszerüzletét, ahol egy a stílusunkat felmérő rövid teszttel egybekötött regisztráció után a saját egyéniségünknek megfelelő bemutatószobában válogathatunk a lányok saját tervezésű ékszerei közül. Az oldalon egyébként minden darab 29.99 dolláros egységáron kapható, szóval hajrá lányok! Tessék regisztrálni és ne felejtsétek el megosztani velünk, hogy ki milyen szépséget szerzett magának?!

Kate Bosworth
via iwanthercloset.blogspot.com

1930. január 3-án született Mara Corday, amerikai színésznő, modell, aki az 50-es évek Amerikájának egyik kultikus figurájaként vonult be a történelembe.

Mara Corday
via fanpix.net

Majdnem 40 évvel később jött a világra a hétszeres Forma-1 világbajnok, sokak bálványa, Michael Schumacher (1969) és itt akár pontot is tehetnék a mondat végére, de még nem teszek. (Mert annak itt volt a helye.) Ezen a héten ünnepel ugyanis egy másik Forma-1 csillag, napjaink Schumacherje, Nicole Scherzinger exe, Lewis Hamilton (1985), akinek a 16 éves (és 4 napos) korkülönbséggel Michael akár az apja is lehetne. Reméljük, ő is megéri azt a kort, amit Schumachernek már sikerült.

Michael Schumacher & Lewis Hamilton
via formula1onlive.com

Még mindig a 3-án születettekre emlékezve, nem felejtkezhetünk el Liya Kebede (1978) etióp modellről, akinek csillaga 2000-ben kezdett felragyogni és 2002-ben a párizsi Vogue címlapjára kerülve világította be az egész világot. Innentől már nem volt megállás, címlapot címlapra halmozott, 2003-ban az Estée Lauder képviselője lett és olyan nevek kampányaiban tűnt fel, mint az Escada, YSL, Emanuel Ungaro, Louis Vuitton, Tommy Hilfiger vagy a Victoria’s Secret.

1954. január 4-én született az a Tina Knowles, akinek a világ Beyoncét köszönheti. Még a lányka – bocsánat lánykák – pályájának kezdetén, Tina varrta a Destiny’s Child fellépő ruháit, amik egyedisége megfogta a közönséget. Amikor a csajok pénztárcája már megnyílhatott a “pórnép” által kevésbé megfizethető dizájner ruhák felé, anyuci úgy döntött, hogy saját anyjával, lányával Beyoncéval és Angéz Deréon varrónővel együtt saját márkát dobnak piacra. A House of Deréon a 40-es, 70-es évek és a mai hip-hop színtér stílusjegyeiből merít inspirációt. Nektek hogy tetszik?

beyonce and tina knowles
via carltonjordan.com

Január 5-én tölti be a 43-at Brian Hugh Warner, akit művésznevén csak Marilyn Manson-nak ismerünk. Szélsőséges megjelenésével és botrányos színpadi produkcióival égette be magát emlékezetünkbe. Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de én nézni nem szeretem, hallgatni viszont annál inkább.

Marilyn Manson
via indiesandtheunderground.blogspot.com

Tudtátok, hogy a második világháború után a magyar Szent Koronát csak 1978-ban, egészen pontosan január 6-án hozták haza az Egyesült Államokból? Pontosan nyolc évvel eme jeles alkalom után született meg Oroszországban az az Irina Shayk, aki 2007 óta folyamatosan szerepel a Sports Illustrated fürdőruhás számaiban, három éven keresztül volt az Intimissimi arca és láthattuk a Guess, a Lacoste és a Victoria’s Secret kampányaiban is. Hova nem jut az ember lánya, ha megunja a marketinget…

Irina Shayk
via sportscasm.com

Michelle Behennah (1977) brit modell sem kifejezetten modellként képzelte el az életét. Ő inkább a plasztikai sebészet felé húzott, de édesanyja unszolására 14 évesen benevezett egy szépségversenyre, amit szépen meg is nyert. Ezután jó néhány évébe telt míg nevet szerzett magának a modellvilágban, de a kitartó munka meghozta gyümölcsét. Láthattuk az Elleben, a Glamourban, a Cosmopolitanben és a Vogueban; modellkedett Donna Karannak, Ungaronak, Nina Riccinek, Salvatore Ferregamonak, Valentinonak, Ralph Laurennek, Thierry Muglernek és még sorolhatnám. De nézzünk inkább pár márkát, amiknek a kampányaiban helyet kapott: Burberry, Mango, Givenchy, Hewlett Packard, Swatch, J.Crew, Esprit, Kenzo. Ennek a lánynak is van mit ünnepelnie 7-én.

Michelle Behennah
via sportsillustrated.cnn.com

Így a hét vége alkalmából pedig nézzünk még két szülinapos divattervezőt. Egyikőjük az a Hanae Mori (1926), aki a legelismertebb divattervezőnő Japánban, és az egyedüli japán tervezőnő, aki párizsi és new yorki kifutókon is mutatta be ruháit. Érdekesség Hanaéval kapcsolatban, hogy jellegzetesen visszatérő motívum kreációiban a pillangó és hogy Maszakó japán hercegnő esküvői ruháját is ő tervezte. Honlapján ruhákon kívül találhattok parfümöket, kiegészítőket és összességében rengeteg szépséget. Azt hiszem egy Hanae Mori butikot be kell majd cserkésznem, ha olyan helyen járok.

Hanae Mori Masako hercegno
via knowingtheroyals.files.wordpress.com

Szintén január 8-án, csak 1939-ben született a venezuelai származású Carolina Herrera, aki divatházát 1980-ban nyitotta meg és sikere azóta is töretlen. Számos díjat és egyéb elismerést zsebelhetett be. Honlapján kicsit nehézkes kiigazodni, de azért sok érdekeset láthat az odatévedő. Engem nem különösebben győzött meg a 2012-es tavaszi kollekciójával, de ízlések és pofonok, szóval kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is!

Carolina Herrera
via zimbio.com

Zárjuk az összefoglalót David Bowieval, aki vasárnap ünnepli 65. születésnapját. Boldog szülinapot David!