Ezek a legszebb karácsonyi vásárok a közelben

A karácsonyra való készülődés nagyon izgalmas, hiszen a sok kis apróságból áll össze december 24-re a kerek egész, amikor már csak élvezni kell a meghitt hangulatot teremtő munkád gyümölcsét, és szeretteid körében ünnepelhetsz.

Az egyik legjobb módja, hogy hangulatba kerülj az ünnepekre az a karácsonyi vásárokon való részvétel. Ahogy a csodálatosan feldíszített sorok között haladsz forralt borral a kezedben, és mézeskalács illata árasztja el a levegőt, biztos, hogy téged is elkap a karácsony “szelleme” és már alig várod, hogy eljöjjön az év egyik legszebb napja. Gyakorlatilag minden városnak megvan a maga kis vására, így biztos, hogy nem kell messze menni ahhoz, hogy egy kicsit kikapcsolódhass te is az egyikben. Most viszont bemutatunk pár olyan helyet, ahol gyönyörű szépek ezek a vásárok, és még egy kis spontán városnézéssel is egybekötheted.

2ab7ec409b2997bd90cdf4fbf175ddce

Bécs

Budapesttől körülbelül 250 km-re helyezkedik el, így akár autóval is maximum 3 óra alatt elérhető. Ha mindannyian szeretnétek puncsot vagy forralt bort kortyolgatni, akkor viszont érdemes rákeresni interneten a különböző ajánlatokra, amelyek már 3500 forinttól is fellelhetőek. Ez pedig valljuk be, nem egy nagy összeg ahhoz képest, hogy gyakorlatilag 8 órán keresztül mászkálhatsz ebben a gyönyörű városban, ami karácsonyi vásár nélkül is nagyon sok látnivalót nyújt a turistáknak.

424ac1f547b42abac0e482e07837a7c2

Az egyik legszebb része a Schönbrunni kastély előtt található, ami nem csoda, hisz ez Bécs egyik legnépszerűbb turisztikai célállomása. Nagyon meghitt hangulatot áraszt, a családosok és romantikázni vágyó párok nagy kedvence. A legnagyobb ennek ellenére a Városháza (Rathaus) előtt található, ez a Christkindlmarkt. Az isteni finom és gőzölgő bécsi kolbászokat bűn kihagyni, e nélkül haza se induljatok!

1234cd106ac887bb6e72abe5062fca8a

Graz

Ha kicsit nyugodtabb, családiasabb hangulatú vásárra vágysz, akkor Grazot neked találták ki. A legtöbb utazási iroda a Zotter Csokoládégyár látogatásával szokta kiegészíteni ajánlatát, ahol a bio-csokoládékészítés művészetét tekinthetik meg az érdeklődők. Szoktak indítani adventi sétavonatot is, amivel a fényárban úszó belvárost lehet megcsodálni, és szerencsére egyáltalán nem drága. Természetesen itt is a főtéren található a legtöbb kirakodó bódé, de érdemes elveszni a kis utcákban, mert mindegyik másképp van feldíszítve, tényleg imádnivaló az összes. Aki itt jár, ne hagyja ki az isteni finom sült gesztenyét, mert nagyon megéri az árát!

2ef240df8394ec30b2bb12b860f65ac7

Zágráb

Zágráb körülbelül 3,5 órányira található Budapesttől, szóval egy korai keléssel és késő esti hazautazással akár egy nap alatt is kivitelezhető a vásár megtekintése ha nem akartok szállást foglalni. Érdemes ellátogatni ide, ugyanis 2015-ben és 2016-ban is a zágrábi vásárt szavazták meg a legszebb karácsonyi vásárnak Európában! Nagyon sok programmal és igazi karácsonyi hangulattal várják az ide látogatókat, látszik, hogy igyekeznek évről évre fejlődni és nem mindig ugyanazt kitalálni. Az apró házakban tradícionális horvát ízeket lehet kóstolni, és számos szabadtéri zenei programon is részt vehetünk.

7f1a64252cbb58c3843106af8424b7ff

Azt ne felejtsük el, hogy Budapesten is csodaszép a vásár, ráadásul már november közepe óta nyitva áll az érdeklődők előtt, szóval aki egy kis hangolódásra vágyik az ne habozzon körbenézni itt sem!

cad85b6bf32a5df213dd91a03cd02221

A képek forrása: Pinterest