Ezeket NE csináld, ha szép bőrt szeretnél!

Manapság már minden nő megtesz a bőréért minden olyan dolgot, amire van lehetősége. Mégis vannak olyan lépések, amelyeket nem gondolnánk, hogy ártóak, de mégsem tesznek jót arcunknak, sőt!

Egyszerű sminkelési szokásokról vagy hanyag gondolkodásról van szó, de sokat rontunk arcbőrünk állapotán, ha az alábbi lépéseket rendszeresen elkövetjük. Meglátjátok, ha ezeket elkerülitek az elkövetkezendő hetekben, a bőrötök szebb, egységesebb és hidratáltabb lesz majd.

1. Púder mindennapos használata

A neszesszerek állandó lakója a púder, és mindennap használja is a legtöbb nő, hiszen pár óra elteltével senki nem szeretne fénylő homlokkal és orrheggyel mászkálni. Nem csak összecsomósodik a nagy melegben, de eltömíti a pórusaidat a sok apró szemcse. Hagyd lélegezni a bőröd, használj csak alkalmakkor púdert! A bőröd pár nap után megszokja a „hiányát” és nem fog annyira zsírosodni sem!

púder

2. Sminkben alvás

Soha, semmilyen körülmények között nem szabad! A bőrnek bőven elég napi 10-12 órát smink alatt szenvednie, így bármilyen fáradtan is mész haza, erre mindig szánj 5 percet. Így éjszaka fellélegezhet a bőröd és az arcodba sem fog még inkább belenyomódni az alapozó és a többi smink, így elkerülheted a korai ráncosodást.

alvás

3. Sminkben napozás

Az utcán sétálva nyilván éri az arcodat a nap, így nem lehet teljesen elkerülni, de mielőtt kifekszel napozni, mindig teljesen távolítsd el a sminked. Nem elég, hogy foltosra fogsz barnulni, még a smink is beleég a bőrödbe, ami szintén elősegíti a bőr korai ráncosodását. Mindig smink nélkül élvezd a napsugarakat!

sunbathing

4. Ne nyomkodd!

Jó érzéssel tölthet el, hogy megszabadulsz a pattanásoktól és mitesszerektől, de ezzel hosszútávon csak ártasz a bőrödnek. Felsérted a felső hámréteget, telemegy kosszal és bacilussal, így még inkább hajlamos lesz arra, hogy csúnyán begyulladjon. Használj inkább tisztító arcmaszkokat, tonizálj minden nap, a többit pedig bízd egy kozmetikusra!

patt

5. Radírozz ritkábban!

Sokunk heti 2-3 alkalommal végez arcradírozást, mert jó érzés utána a sima bőr. Ám ezzel csak ártunk, felsértjük a bőrt és nincs ideje regenerálódni sem, így még hamarabb hámlani fog, kiszárad majd és könnyebben be is gyulladhat. Elegendő 2-3 hetente radírozni és lehetőleg mindig este végezzük, amikor már semmilyen hatásnak (szél, eső, napsugárzás) nem tesszük ki a bőrünket.

brr

Átlagos dolgoknak tűnnek, de sokat rontanak a bőröd állapotán, ezért ideje az eszedbe vésni, hogy ezeket kerüld el/csökkentsd le!