Ezeket NE csináld, ha tökéletes körmöket szeretnél

Itt az ideje eltenni a kesztyűket, ami azt jelenti, hogy előkerülnek a kezeink, körmeink és muszáj kicsit nagyobb hangsúlyt fektetni rájuk, mint a téli hónapokban.

Most viszont nem körömápolási tippeket adunk, hiszen arról találtok már cikket, hanem megírjuk azokat a dolgokat, amelyekkel egyáltalán nem tesztek jót a körmötöknek. Van jó pár olyan tevékenység ezek között, amelyeket nem is tudatosan teszünk és nem vagyunk azzal tisztában, hogy ez árt a körmeinknek, ezért most rávilágítunk ezekre.

1. Gél lakk lekaparása

Valld csak be, te is lekapartad már ahelyett, hogy időpontot kértél volna a körmösnél, hogy ő megfelelően eltávolítsa a lakkot. Persze, jó móka, de ezzel felsértheted a körömfelszínt, megsérül és elgyengül, ami a folytonos töredezéshez vezet majd. Ha meguntad a lakkzselét, akkor kérd a szakembert, hogy oldja/reszelje le!

Ha valamiért mégsem jutsz el, áztass be vattát acetonos körömlakklemosóba, tedd a körmödre és csavard be alufóliával 10-15 percre. Ezután finoman, narancsfa pálca segítségével told le a lakkot, ne pedig kapard!

2. Oda-Vissza reszelés

A körmöket mindig egy irányba reszeljük, akár formázásról, akár az élek tompításáról van szó. Ha két irányba reszelitek, a körömlemez látatlanul beszakad, a köröm meggyengül és te pedig, mint aki jól végezte dolgát csinálja is tovább a napi teendőit, aztán nem érted majd, miért szakadt be 5 körmöd, mire végeztél a mosogatással. Hát ezért!

3. Körömápoló olaj használata

Hidratálnád a körmeid és a körömágyad, mielőtt lakkozni kezdesz? Ne tedd! Lakkozás előtt maximum körömerősítő terméket vigyél fel a körmeid érdekében, de az olajos termékeket hagyd meg utolsó lépésként, illetve a lakkmentes napokra. Bármennyire is beszívódik, csúszós réteget hagy a körmeiden, ami egyenes út a nem túl tartós manikűrhöz.

noil

Használd a lakk megszáradása után a körömágyad hidratálására vagy a körömlakkmentes napokon keverd vízzel és áztasd benne a körmeidet.

4. Ne rázd a lakkot!

Egy idő után a körömlakk besűrűsödik, esetleg a szín szétválik, de ettől használható marad. Ne kezdj őrült rázásba, amikor használni szeretnéd az adott színt, mert ezzel buborékok keletkezhetnek a lakkban, amelyek a körmeiden is visszaköszönnek majd. A buborékos köröm nem menő.

Helyette fogd az üveget a két tenyered közé és görgesd, hogy újra összeálljon a szín!

5. Vattakorong

Sminklemosásnál jó barátunk, a manikűr lemosásánál az ellenségünk. Az apró szálai megragadnak a körmeiden, a körmök mellett és lakkozáskor hidd el, belemásznak majd az ecsetbe, bármilyen alapos is voltál!

vattakorong

Vatta helyett használj egyszerű kéztörlő papírt vagy körmös üzletekben kapható szálmentes törlőlapot.

6. Rétegek

Biztosan előfordult már, hogy nem volt kedved lakkozni, de üresen mégsem hagyhattad a körmeidet és lerendezted egy vastag réteggel, hogy meglegyen a fedés és le legyen tudva. Igen ám, de ez soha nem szárad meg, így csak kárba megy a lakk. Látszólag már kopogósra szárad, ám amint hozzáér valamihez, rögtön ott marad a nyoma.

Mindig lakkozz inkább 2-3 vékony rétegben! Nem csak, hogy szebb fedést érhetsz el, de a vékony réteg is hamar megszárad majd, így hamarabb végzel így, mint a vastagon kent verzióval.

7. Körömágybőr eltávolítás

Magadnak semmiképp ne vágd! A szakemberek megtanulják kezelni az ollót, de te magadnak nem fogod tudni se szépen körbevágni, se veszélytelenül. Belevághatsz, ami nem csak fáj, de a seb szuper találkozóhely lesz majd a bacilusoknak, ami egy piros, lüktető gyulladáshoz vezet majd.

cr

Mit tegyél helyette? Próbáld ki az erre a célra kifejlesztett zseléket vagy egyszerűen csak told vissza finoman a bőrt.

Ideje komolyan venni a kéz- és körömápolást, mert otthon is tudunk érte tenni, csak figyelni kell!