Ezt tudtuk meg a Trónok harcáról a Comic-Conon!

Sokunk kedvenc sorozata ugyan éppen hiátuson van, de ez nem tántoríthat el minket attól, hogy izgatottan készüljünk a következő évadra!

Legutóbb a július 21-24 között megrendezett San Diego-i Comic-Conon tudhattunk meg vadonatúj információkat a sorozatról, ezeket szedtük most össze nektek. A Comic-Con általában az addig nem látott előzetesek tárháza, a GOT új évadát azonban még nem kezdték el forgatni, így egy új trailer helyett a színészek osztották meg velünk gondolataikat.

1. Megérkezett a tél

Igen, Ned Stark nem hiába figyelmeztetett rá, és végre a sorozatban is kimondták: a tél bizony megérkezett. Hogy ez a kedvenc szereplőinknek mit jelent, még nem tudjuk, viszont azt igen, hogy nekünk semmi jót. Az új évad ugyanis emiatt később fog érkezni, mint reméltük, hiszen vakító napsütésben nem lehet téli jeleneteket forgatni. A készítők tudnak számítógéppel élethű sárkányokat létrehozni, de az időjáráshoz nekik is alkalmazkodniuk kell – és minket ez egyáltalán nem tesz boldoggá.

1

2. Sansa átállhat a sötét oldalra?

Képletesen értve, természetesen. Sophie Turner elmondta, szerinte hogy érzi magát Sansa, miután megetette a férjét a saját kutyáival:

“Ott az az érzés a Ramsay halála utáni jelenetben… arra gondolsz, talán Sansa rákapott a gyilkolásra.”

Tény, hogy elsétálhatott volna, Sansa azonban érdeklődéssel szemlélte Bolton nagyúr kínhalálát.

2

3. Látványos belépő

Ki ne gondolkozott volna azon, vajon Sansa miért nem szólt Jonnak, hogy a Völgy lovagjai (és Kisujj) is úton vannak, hogy segítsenek visszavenni Derest? Most végre megtudtuk, méghozzá Sophie Turnertől személyesen. A Stark lány bizony maga akarta learatni a babérokat, és így ugyan majdnem Jon és egész hadserege vesztét okozta, de kétségkívül drámai pillanatot teremtett.

3

4. Sansa és a hatalom

Még egy funfact a Stark lányról: miután ennyi ideig sodródott az árral, végre hatalmat akar. Ugye nem csak mi éreztük, hogy nem volt túl lelkes, mikor mindenki Jonra esküdött föl, mint Észak Királyára? Sophie Turner erről is nyilatkozott, és a válasza nem épp támogató testvérként tünteti fel a karakterét. Ti mit gondoltok a dologról?

“Azt hiszem, Sansa nem tartja Jont képesnek Deres és Észak irányítására. Azt gondolja, Jonban nincs meg az az intellektus, tudás és tapasztalat, amivel ő rendelkezik… és én egyetértek vele.”

4

5. Brannek jó sok magyaráznivalója van!

Bran olyasmit látott, amit senki más: Lyanna, Ned testvérének újszülött gyermekét, aki minden bizonnyal Havas Jon. Ha nem lennétek benne biztosak, az apa kilétét az HBO megerősítette: Rhaegar Targaryen az, Daenerys bátyja. Nos, nem szívesen lennénk most Bran helyében – elég kínos beszélgetések előtt áll, ha a megszerzett információt meg akarja osztani valakivel!

5

6. RIP Ramsay

Nem hisszük, hogy bárki is könnyeket hullatott volna Ramsay-ért. Iwan Rheon, az egyik leggyűlöltebb szereplő alakítója elmondta, a kulcs Ramsay eljátszásához a karakter gonoszságban lelt öröme. Tény, hogy Ramsay mindent egyfajta jókedvvel és élvezettel tett, de nem értünk egyet a színésszel, amikor azt mondja, ez a tulajdonsága egyenesen humorossá tette a szereplőt!

6

7. Éljen Cersei királynő?

A szereplőgárdából senki nem tűnt lelkesnek, hogy Cersei megtartja magának a Vastrónt. Sophie Turner Kisujjt szívesebben látná a koronával a fején (ajjaj!), míg a Hodort alakító Kristian Nairn inkább Brienne-re szavaz. Az biztos, hogy Cersei sok mindenen ment már keresztül, de vajon szabad ennyi hatalmat adni a kezébe?

7

Végezetül, ha a történet és a szereplők kapcsolatrendszere számotokra sem mindig kristálytiszta, ez a kis diagram segíthet megérteni a rokoni (és egyéb) szálakat!

got