Fashion Video Festival 2011 november 22-26.

Idén ismét élvezhetjük a Fashion Video Festival (2011) érdekesebbnél érdekesebb programjait! A rengeteg hazai tehetség mellett, számos nemzetközi vendég is érkezik a rendezvényre. A díjakat november 26.-án adják át, erről nektek sem szabad lemaradni. Na de nézzük miről is lesz szó pontosan!

Ismét nemzetközi Divat Rövidfilmes Fesztivál kezdődik Budapesten!

November 22 és 26. között, immáron másodszor kerül megrendezésre az egyik legrangosabb hazai divatesemény. A Fashion Video Festival rövidfilmes versenyprogramja a hazai divatszakma egyik legfontosabb megmérettetése. A több művészeti ágon és médiumon átívelő komplex eseménysorozat egy héten keresztül kínál látnivalókat, szakmai kerekasztal beszélgetéseket és konferencia előadásokat mindazoknak, akik a kísérleti film, a kortárs vizuális reprezentációs eszközök, a divat design vagy a divat, mint kulturális entitás iránt érdeklődnek. A fesztivál különlegessége emellett az is, hogy Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként a hazai divat megmutatását és megmérettetését elsőként helyezi nemzetközi kontextusba. A fashion video új műfajának legfontosabb külföldi képviselőit, mint Andreas Waldschüetz, vagy a divatvideó műfajának egyik létrehozójaként tisztelt Jason Last, nem csupán részt vesznek az eseményen, de saját filmjeik bemutatása,
konferencia előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a versenyfilmek zsűrizésében is részt vesznek.

Magyarországra érkeznek a Not just a label, Európa legnagyobb független designereket tömörítő online platformjának vezetői is, Stefan Siegel és Harry Weiler is.
A Fashion Video Festival szervezőinek célja, hogy a kiváló színvonalon alkotó, de még mindig feltörekvőben lévő hazai divat résztvevői és alkotói (divattervezők, videóművészek, fotósok, stylistok, make-up artistok, hair-stylistok stb.) közül, egy valóban nemzetközi szintű versenyen választódjék ki a legtehetségesebb formáció, amely a Power Power Fashion Film Productions-al közösen elkészítheti a GLAMOUR magazin 2012-es image videóját.
A nov. 22. és 23-án levetített versenyblokkokat mindkét napon inspirációs vetítések zárják, ahol a ’80-as, ’90-es évek hazai filmművészetének olyan kultikus alkotásait vetítik majd, amilyen az Eszkimó asszony fázik, a Holnap érdeklődés hiányában elmarad, vagy a Diorissimo.
A versenyprogram mellett, a FVF november 24-én Japán jótékonysági napot tart. Az aznapi jegybevétel jelentős részét a Japán természeti katasztrófák által sújtottak megsegítésére utalják. A japán fashion videók vetítése mellett japán divat tematikájú kerekasztal-beszélgetés, ételkóstoló és japán smink workshop is várja az érdeklődőket.
A fesztivál szakmai napja, a november 25-re szerezett Education Day, ahol modell generációk közötti kerekasztal beszélgetés mellett a fesztivál mottóját adó PowerPowerPower! Tematikán belül konferencia előadások hangoznak el az erő, a nőiség, és a divatreprezentáció viszonyában. Ezek után nemzetközi divatfilmes blokk és nemzetközi kerekasztal beszélgetés zárja a napot.
A november 26-i ünnepélyes Díjátadó Gála előtt még egyszer megtekinthetőek lesznek a döntőbe jutott alkotások, amelyek közül a nemzetközi és hazai szakmai zsűri este 21 órától nevezi meg a nyerteseket.

A Design Terminálon a fesztivál teljes ideje alatt megtekinthető lesz a kísérő rendezvényként nyíló az eddigi legátfogóbb kortárs divatfotó kiállítás, és kortárs cutting edge divatinstalláció. A 2011 Power Power Power ruhainstalláció kiállítás keretein belül az idei fesztivál felkérte a legavangardabb és legizgalmasabb fiatal magyar divattervezőket, hogy a fesztivál mottójából inspirálódva egy-egy ruhainstallációt állítsanak ki, valamint egy olyan szlogent rendeljenek az installációhoz, amely leginkább jellemzi munkásságukat és az
installációt.

A tervezők:

Abodi Dóra (dress made with Swarovski Elements), Benus Dániel, KEPP Showroom, Mojzes Dóra, Pasztircsák Larissza (Mrs. Herskin), Poppre Orsolya (Mrs. Herskin), Sármán Nóra, Szegedi Kata

A divatfotó kiállítás résztvevői:

Balla Vivenne, Baráti Vince, Barna Bálint, Dobos Tamás, Emmer László, Lábady István, Misetics Mátyás, Tombor Zoltán, Trunkó Bálint, Zana Krisztián, Zsólyomi Norbert, Viszlay
Márk

Díjak:

  • I. Díj a Fashion Video Festival és a GLAMOUR Magazin díja: a nyertes a Fashion Video Festival produkciós csapatával közösen elkészítheti a GLAMOUR Magazin 2012-es image videóját, valamint 1 éves promóció az FVF site-on, blogon és FB oldalon
  • II. Díj Fashion Video Festival (szponzori ajándékcsomag)
  • III. Díj Fashion Video Festival (szponzori ajándékcsomag)
  • Különdíjak: Maybelline különdíj (szponzori ajándékcsomag)Fashion Video Festival 2011 Blogger Award – a Fashion-Guide.hu főszerkesztője és a mashKULTURE, az ofb, az Ourstyle, a Hestyle és a Vivid Fluxury bloggereiből álló blogger zsűri által odaítélt különdíj (szponzori ajándékcsomag) A HG.hu-val közösen szervezett közönségdíj odaítéléséban Hg.hu-n lehet majd részt venni 2012 január-februárjában.