Fave or Fail: Lindsay Lohan art film

Richard Phillips intim portréfilmje Lindsay Lohanről megmutatja, hogyan járul hozzá a közeg, vagyis a környezet a művészi fotózáshoz. Hogyan manipulál, vagy épp világít rá bizonyos tulajdonságokra.

A mozgókép művészileg sokkal több lehetőséget rejt magában, mint az állókép. Míg egy fénykép az adott pillanat tökéletességét képes megjeleníteni, a mozgó, színekben és árnyékokban változékony film az érzelmek hullámzását és határozott gondolatok megfogalmazódását eredményezheti.

A fenti gondolatot támassza alá több divatkampány is, ahol egyre nagyobb szerepet játszik a print (pl.: plakátok) anyagok mellett az interneten terjedő film. Ezek a filmek már nem nevezhetőek egyértelműen reklám filmnek, inkább a művészi megfogalmazás jellemzi őket.

Phillips portréja érzelmileg telített, romantikus enyhén erotikába hajló. Lohant szinte mitikus szépségként ábrázolja, aki most lépett ki a tengerből, talán visszavágyik otthonába, ezzel keltve a törékeny érzetét.

A film elárulja, hogy a művész hogyan látja a színésznőt. Nem egy jelenleg házi őrizet alatt álló botrányhőst, hanem a törékeny nőt mutatja meg. Kérdés, hogy vajon az ilyen jellegű művészi filmek, mekkora hatást gyakorolnak a nézőkre? Ti mit gondoltok a filmről? Fave vagy Fail? A művészi portréfilm mutat hasonlóságot a divatházak reklámjaival?