Fehér nadrágot nyárra!

Az egyre forróbb nyári napok arra késztetnek mindenkit, hogy világosabb darabokat hordjanak. És bármennyire is taszítók sokak számára a fehér ruhadarabok, annál inkább divatosak és mindemellett nagyon praktikusak is, főleg nyáron. Épp ezért, ma a fehér nadrágra fektetjük a hangsúly!

A fehér nadrág roppant sokoldalú, viselhető alkalmi szettként, vagy a hétköznapokon, egy rövidnadrág formájában. S épp emiatt a variálhatósága miatt, szinte az összes összeállításba belefoglalhatjátok. Bármennyire is meglepő lehet, a fehér nadrág nem új tendencia, csak idén nagyobb hangsúlyt fektettek a tervezők e darabra. Mivel a fehér szín visszatükrözi a napsugarakat, még ‘hűti’ is a viselőjét. Nézzük is át, hogy hogyan viselhetitek a legdivatosabban:

Idén az egyik legtrendibb viselet, ha 2012 két divatszínét, a kéket és a fehéret, keveritek. Az így kapott tengerész stílust – amit már pár napja láthattatok Ezel-en – bármikor az előnyötökre formálhatjátok, így biztos Ti lesztek a befutók. A sötét és a világos árnyalatok kontrasztja megengedi, hogy több színnel is kiegészíthessétek az aznapi összeállításotokat. Gondolok itt egy fehér-kék-rózsaszín párosra, de mindenképp pasztell árnyalatokban kell gondolkodnotok. Roppant fontos, hogy a hétköznapi viseletben TILOS keverni a fehéret a feketével, mert könnyen pingvinekké válhattok! Ha sötét színekre vágytok, válasszatok egy sötétkék vagy egy sötétbordó darabot, így biztos elegánsabbak és stílusosabbak lesztek.

Amennyiben nem szeretnétek sötét színekkel variálni, válasszatok pasztell árnyalatokat. Azoknak akik kételkednének abban, hogy így elvesztik macsós imázsukat, a tapasztalatom azt mutatja egy kis borostával nemhogy megmarad, hanem még erősebb lesz eme imázs. Abban az esetben, ha a ‘kisfiús’ külsőt részesítitek előnyben, akkor szabaduljatok meg a borostától és válasszatok egy fehér-menta vagy egy fehér-okker párosítást.

Személy szerint, nem tartom nagyon jó ötletnek a fehért neon színekkel variálni, hisz így könnyen ‘vásárinak’ tűnhetsz… Nem szeretnénk senkit sem megbántani, ellenben egy fehér-neon párosítás valószínű, hogy egy falusi kis diszkóban roppant stílusos lenne, ellenben Budapest utcáin épp az ellenkezője érhető el, ugyanazzal az outfittel. Szintén fontos megemlíteni, hogy egy fehér nadrág alá csak fehér alsóneműt szabad választani, bármennyire is legyen vastag az adott nadrág.

A fehér nadrágról hagyományosan úgy vélekednek, hogy a festők, a hentesek, az orvosok, a tengerészek viselete, ellenben gyakran megfeledkeznek, hogy a legtöbb jacht tulajdonos is a fehér nadrágokat részesíti előnyben. Ha követed az aktuális trendeket, idény nyáron akár Ti is lehettek jacht tulajdonosok …

Én így hordom:

Képek forrása: Men’s Vanity, H&M (Dressing room)