Férfi divat Milánóból I. rész

Sokáig gondolkodtam, hogy mivel tudnálak titeket ‘meglepni’. Mígnem pár napja eszembe jutott, hogy inspiráció gyanánt elhozom nektek a 2012-es nyári divathetek – számomra legkedvesebb – kollekcióit. Elsőként Milánóból jelentkezem, klasszikus és időtlen olasz márkákkal, valamint az ikonikus brit Burberryvel.

Dolce & Gabbana

Idei kollekciója főként elegáns sötétebb outfitekből állt össze. A csavar a nagy feketeségben a meghökkentő anyaghasználat és szokatlan fazonokkal való játszás volt. A nagy feketeség után kaptunk némi szürkét, bézst,  és rengeteg hófehér outfitet is. A kollekcióban szerencsére feltűntek az egészen rövid sortok, de a hosszúnadrágokat is felhajtva hordták a modellek. A kollekció legjobb darabjai a hálószerű felsők voltak, amik már online meg is vásárolhatóak.

Ermenegildo Zegna

Nem kérdés, hogy a Zegna maga az igazi olasz stílus megtestesítője. Elegáns öltönyöket, pulóvereket, hosszú- olykor rövidnadrágokat vonultatott fel a kifutón a luxusmárka, főleg pasztell árnyalatokban. A finom, letisztult színek és fazonok harmóniája az egész kollekción átível, az egy-  és két gombsoros zakók, a minimál szabású kabátok, az ingek, a pólóingek és az óriási táskák. Bármennyire is a feketére esküszöm, de ez a kollekció, főleg a pasztell színei, elnyerte a tetszésem, remélem nektek is.

Burberry Prorsum

Ha nagyon őszinte szeretnék lenni, a Burberry nem tartozik a kedvenceim közé, sőt. Ennek ellenére az idei férfi kollekciójuk eléggé elnyerte a tetszésem. Christopher Bailey kedvencei ebben a szezonban a mandalák és a csíkos minták lehettek, körmotívumokkal és nagy csíkokkal, ugyanis az előbb említett mintákkal ellátott darabokat bőségesen vonultatott fel a kifutón. A kollekció fő színei a bézs, a sötétkék és a bordó, ugyanakkor jócskán találunk citromsárgát és neon zöldet is. Van valami, amire még mindig nem találtam megfelelő választ, miért volt az összes modellen egy nagy, bojtos sapka, hiszen egy nyári kollekcióról beszélünk…

Prada

A divathét egyik legbohémabb kollekciója a Prada-é volt, ugyanis garantáltan minden férfit jó kedvre derítenek a virágos nyomatok. Szirmok mintázzák a nadrágot, a felsőt és az inggallért is, de egy öltözéken belül szigorúan csak egy ruhadarabon megjelenítve. Bármennyire is vidámak az outfitek, szerintem idehaza nem sokan vállalnának be virágmintát férfi létükre. A bemutató elmaradhatatlan kelléke a nyakba kötött kis kendő és a sapka volt.

Salvatore Ferragamo

A kollekció megálmodásakor a tervező – Giornetti – jelszava az OVERSIZED lehetett, mivel szinte az összes nadrág túlméretezett szabású. Színek tekintetében az idei nyárra homok- és égszínkék összeállításokat álmodtak meg számunkra. Tekintettel a meleg időre vékony anyagból, de teljes testet fedő outfitekben küldene utcára minden férfit Giornetti. A kreatív igazgató még az egészségünkre is gondolt, hisz a napégés ellen a legjobb, és egyben a legegyszerűbb, megoldás a szalmakalap, ami a bemutató szinte egyetlen alapdarabja.

D&G

A Dolce & Gabbana kistestvére méltó módon búcsúzott, ugyanis ez volt az utolsó D&G kollekció, mivel a márka gazdasági okok miatt megszűnt, pontosabban Domenico Dolce és Stefano Gabbana megszüntette. A tervezőpáros fiatalosabb kollekciója a sálakra épült, és olykor – még mindig – az az érzésem, mintha a pasik a barátnőik elcsent darabjaiban vonulnának a kifutón. Kaleidoszkóp nyomatos felsők, buggyos selyem nadrágok. Mára kiderült, hogy ez a vonal idén nyáron nagyon közkedvelt, és ennek köszönhetően a H&M már le is koppintotta a kollekciót, bár egyelőre csak a női vonalat, de ami késik, az nem múlik.

Persze tudom, hogy sokak pénztárcája nem engedi meg az előbb említett márkákat, de inspiráció gyanánt a legjobb ötlet végignézni a vezető divatházak bemutatóit.

Nektek melyik a kedvenc kollekciótok?