Festival Style Guide, pasiknak!

Kicsit nehéz volt hozzáfognom a mai témához, hiszen egészen a hétvégéig “fesztivál szűz” vagyok… De miután a szokásosnál jobban belemerültem a témába, szerintem, egészen kikupálódtam. Remélem hasznosak lesznek azok a tanácsok, amiket Nektek gyűjtöttem össze!

 

Sokáig gondolkodtam, hogy milyen ruhadarabokat kellene magammal vinni a hétvégén megrendezésre kerülő Balaton Sound-ra, egy jó fürdőnadrágon kívül mi másra lenne szükségem, gondoltam én… Ellenben rádöbbentem, hogy egy fesztivál is az egyéniségekről szól, hiszen egy igazi nyári fesztivál erejéig a legszürkébb kisegérből is ‘kibújik az állat’. Na de még mielőtt nagyon filozófusra venném a cikket, kezdjük is el a tanácsokat.

Az első pont a short-póló szetteket érinti, amely épp úgy vonatkozik a Balaton Sound típusú fesztiválokra, mint a Sziget Fesztiválra. Köztudott, hogy e két fesztivál csaknem teljesen eltérő közönséget elégít ki, ellenben minden outfit alapja a short-póló kombináció. Ha álmaid fesztiválja épp a Balaton partján van, megengedett, hogy a kedvenc fürdőnadrágodban tombold át a napot, ellenben ha egy viszonylag zárt térben (Sziget) fesztiválozol viselj akár egy sima basic pólót vagy akár egy atlétát, még akkor is ha a hőmérő már kiakadt! Ugyanis, ha elég stílusosnak tartod magadat, akkor tudhatod, hogy a ‘csupasz’ test csak strandra való! Ellenben, ha eljön az este, még a Balaton partján is fel kell öltözni, persze csak annyira, hogy kellemesen érezd magad és ne légy feszült.

A sort a kiegészítőkkel folytatnám, hiszen nyáron leginkább a nyakláncokkal, karkötőkkel, napszemüvegekkel és egyéb kiegészítőkkel tudod megmutatni a stílusodat és egy kicsit önmagadat is. Épp emiatt egy fesztiválra, legyen szó bármelyikről is, vidd magaddal a teljes ‘készletedet’ (én majd ezt teszem), hiszen egy jól megválasztott kiegészítő a legunalmasabb szettet is feldobja. Ha kiegészítők, akkor nem hiányozhat a csomagból egy jól zárható, kevésbé figyelemfelkeltő (csupán biztonsági okokból) válltáska sem, hiszen valahol tárolni kell a paypass kártyádat, a telefonodat és a legfontosabb papírjaidat. Legyen szó a legnagyobb biztonságról, az ördög – jelen esetben a zsebes – sosem alszik.

De mi van akkor, ha esik az eső? Mivel még nem voltak ilyen tapasztalataim, csak annyit tudok mondani, hogy inkább vigyetek magatokkal valami vízhatlan kabátot. Cipők tekintetében bármennyire is praktikus a gumicsizma, mi nem ajánljuk pasiknak, még s Szigeten sem… Apropó cipők! Ha nyár akkor papucs, gondolják sokan… Ellenben míg nappal a flip-flop is elviselhető, estére már Fashion Police-ért kiált. A mi tippünk estére egy mokaszin, egy tornacipő vagy akár egy nyári bakancs. Bár ezek is fesztivál függőek, hiszen a Balatonon talán nem indokolt a bakancs viselete…

Remélem sikerült egy-két használható tanáccsal szolgálnunk, és ígérem jövőre már több tapasztalatom lesz fesztiválok terén. Nem utolsó sorban jól nézzétek meg a mellékelt fotókat, hiszen nem egy remek összeállítás látható.

Fesztiválra fel!