Frizura ötletek Valentin-napra

Közeleg a szerelmesek ünnepe, a Valentin-nap, február 14-e. Jó ideje már Magyarországon is nagy sikernek örvend, megannyi gerlepár ajándékozza meg egymást ezen a napon.

Mi? Mikor? Hol? Hogyan?

Alapvetően az angolszász országokban terjedt el Valentine’s Day, a szerelmesek ünnepeként. Mindez Szent Bálint nevéhez köthető, aki a szerelmesek – illetve a lelki betegek és epilepsziások – védőszentje. Világszerte a 20. században vált egyre inkább közkedveltté, egyre több pár ünnepli meg ezen a napon az egymás iránt érzett szerelmét valamilyen különleges módon.

Magyarországon azért volt sokáig idegen ez az ünnepély, mert Szent Bálintnak nem alakult ki hazánkban számottevő egyházi kultusza. Természetesen létezett Bálint-nap, de nem feltétlen a szerelemhez kötötték. Például az epilepsziával élők gyakorta viseltek ezen a napon Bálint keresztet, hogy elűzzék betegségüket.

Hazánkban körülbelül az 1800-as évektől kezdve beszélhetünk az úgynevezett “kereskedelmi” Valentin-napról, amikor is a párok megajándékozzák egymást csokival, virággal, szeretettel. Ez a fajta Bálint-nap tombol február 14-én mind itthon, mind a világ különböző országaiban.

Az ajándékozáson kívül vagy éppen az ajándékozással egybekötve szokássá vált egy meghitt randevút, vacsorát eltölteni valamelyik nívós étteremben, de vannak, akik inkább az otthon összebújós változatot preferálják. Ti melyikre voksoltok?Chocolate candies heart

Valentin-napi randi

Amennyiben kedvesetekkel az első variációt választjátok az ünneplésre, mutatok néhány alkalomhoz illő hajkreációt, melyekkel csodásabbá varázsolhatjátok szetteteket.
Félhosszú hajúak előnyben, de a Rapunzel-féle hajkoronával rendelkezők se keseredjenek el, mert olyan frizurákat hoztam el nektek, melyeket hosszú loboncból is el lehet készíteni, csak több munkával. De ez ne tartson vissza benneteket, van még egy kis idő Bálint-napig gyakorolni, hiszen mint tudjuk, a gyakorlás a tudás anyja!

Otthon ülős romantikázás

Ha inkább bekuckóznátok otthon a melegben kutyákkal, macskákkal, tengeri malaccal vagy más szeretni való háziállattal, erre is tudok nektek olyan lazább, de mégis ünnepi fonatokat mutatni, amellyel elkápráztathatjátok szerelmeteket. Kukkantsatok bele az alábbi videóba, próbálkozzatok és legyetek szépek!

Anti-Valentin-napi buli

Mint minden ünnepnek, ennek is megvannak a maga utálói. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen nem szerethet mindenki mindent. Ha barátnőiddel ti is szerveztek egy ilyen tematikájú partit, lessétek meg a következő videót – a neve ne befolyásoljon titeket! -, hogy ihletet merítsetek a frizuráitok elkészítéséhez. Hiszen mindegy mi az alkalom, ha buliról van szó, egyértelműen jól kell kinézni!

Fésűket, hajgumikat, hullámcsatokat elő, és kezdődjék a móka!