Frizura tippek kánikula idejére

Mivel a teljes megjelenésünk az időjárástól függően esik át változásokon, muszáj minden lehetőséghez párosítanunk egy-két olyan trükköt, amihez bármikor fordulhatunk. A nyári időszakban ilyenek az egyszerű stílustippek, az időszakos sminkmegvonás vagy a kedvenc, kánikulában is működőképes frizura tippjeink.

Akár vízparton vagyunk, akár nem, a megfelelő frizura megalkotása nyáron nagy dilemmát jelent, ha az ember lánya ki is akar nézni valahogy, nem csak felcsapni egy laza kontyba a haját – ahogyan amúgy a legkényelmesebb a meleg időben. Éppen ilyen esetekre vannak olyan tippek, amik lerövidíthetik reggel a készülődéssel töltött perceket.

Váll fölé érő frizura esetén

Laikusként vizsgálva a helyzetet, megkülönböztetünk váll fölé érő (rövid), váll alá érő (középhosszú) és hosszú hajat. Az ilyen értelemben vett “rövid” hajjal valószínűleg a legegyszerűbb bánni a hatalmas hőségben, hiszen a fésülésen, esetleges hajvasaláson kívül nem igazán tehetünk mást – gondoljuk mi. Pedig az egyre népszerűbb, hátrafésült verzió valami eszméletlenül jól néz ki rövid hajjal! Teljesen nyári megoldás, hiszen nem lóg a szemünkbe, nem sokszorozza meg a homlokunkon megmutatkozó verítéket és még stílusos is!

Váll alá érő frizura esetén

A kicsit hosszabb hajkoronát nyáron lehet magas lófarokba kötni vagy szimplán kiengedve hagyni.  Az egyik legkedveltebb formája azonban a top knotami annyit jelent, hogy a hajmennyiség kevesebb, mint felét egy apró kontyba varázsoljuk a fejünk tetejére. Ez a hajviselet gyönyörűen kihangsúlyozza az arc vonalát, hiszen kétoldalt enyhén hull alá a haj, míg felül, a homlokot szabadon hagyva tornyosul egy helyre. Egy ilyen frizurával abszolút garantált a stílusos megjelenés!

Hosszú frizura esetén

Nyáron egyáltalán nem kényelmes a hosszú hajkoronát teljesen kiengedve hordani, igaz hogy vannak esetek, amikor a kényelmet felülírja a tökéletes megjelenés iránti vágy. Viszont ha éppen nem ez a helyzet áll fent, akkor eshet a választás a laza fonásokra, top knot-ra vagy az apró fonatra is. Persze a legideálisabb választás még mindig a magasra kötött lófarok!

Kedvencek

Fesztiválszezon ide vagy oda, nyáron bárhová lehet viselni a dupla top knot-ot vagy az újra divatos fonatokat. Ha azonban ez nem lenne elég, meg is bolondíthatod a frizurád érdekes színekkel. A legkedveltebb kategóriába kétség nélkül a pasztell kék és rózsaszín került, ám ezeken kívül még sokféle árnyalattal találkozhatunk.

Egy dologban azonban biztosak vagyunk: bármelyik tipp mellett is tesszük le a voksunkat, az igazi nyári frizura még mindig a sós tengervízben merített, napsugárral megszárított, természetesen hullámos haj!