“Gomolygó felhők felett örökké kék az ég ” – Outfit Szabinától

A mostani összeállításom egy kicsit a nyarat idézi még, illetve a nyár végi, ősz elejei estéket. Mindig nehezen tudom elengedni a meleg hónapokat, azt amikor hajnalban egy buliból hazatérve egyáltalán nem fázok egy kis koktélruhában. Ha tehetném, akkor biztos valamelyik mediterrán országban élnék, ahol sosincs hideg, fagy, hóesés… Kicsit összefolynak manapság az évszakok, az ősz és a tavasz pedig lassan eltűnőben van.

Arra gondoltam, hogy még kipréselek néhány szusznyit a nyár adta neonkavalkádból és megmutatom nektek milyen szuper a “felhők fölött 3 méterrel” lenni. Mellékesen megjegyezném, hogy abszolút nem vagyok megelégedve az őszi trendek kínálta fakó, bézs, hulla fehér, halál fekete, valamint nagyanyám színkombinációit bevetett bordó és lila irányzatokkal. Így manapság elég keveset vásárolok, mert nem keltette fel az érdeklődésemet a szegecses vonalon kívül jóformán egyik stílus sem, szóval én még lázadozok a nyári színkavalkád visszahozataláért. Na jó, a military stílust azért nem vetem meg… Ma például beszereztem egy terepmintás csodanadrágot, de róla majd később!

Mivel azt tapasztaltam, hogy a szerkesztők az esetek többségében képtelenek objektívek lenni, ha megengeditek, kicsit beleviszem én is magamat és elárulok pár titkot a vásárlási szokásaimról. Például arról, hogyha nézelődök, akkor számomra körülbelül 4 üzlet létezik a fast fashion hálózatból. Rájuk esküszöm, ők mindig kimentenek, ha azonnal kell estére, egy általam kigondolt “tuti ilyen nem lesz” ruha. Ám nyár végén mégis megesett, hogy végigvonszolva és hisztizve 3 órát, hogy “nem hiszem el, hogy nem találtam semmit, melegítőben fogok menni” mondatom után, megakadt a szemem a nagy kullogás közepette egy számomra tömegárukat forgalmazó – fél Aréna plázát befoglaló üzlet leárazott darabjain. Pontosabban egyetlen egy darabon, amit Ti is láthattok rajtam. Számomra minden, ami a tengerhez köthető, akár színben akár mintában, azonnal kell! Nem tehetek róla, a vizek szerelmese vagyok!

Abszolút alkalmas egy szeptemberi estére is, amikor még megengedett az erős színek használata a sokszor meghökkentő hőség miatt, vagy éppenséggel kicsit szolidabbra is vehetitek a kiegészítők használatát. Nem kell feltétlenül bekeményíteni, ahogy én is tettem a neonsárga táskával és ékszerekkel, de valahogy mindig szeretek feltűnősködni. “Ha már lúd, akkor legyen kövér.”

A kék cipőt pedig olyan elgondolásból húztam magamra, ha jól megnézitek, fentről lefelé haladva sötétednek a színek, így tehát a végén egy sötétkék cipővel zártam a sort.

Mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy merjetek színeket használni, dobjátok fel a napi öltözéketeket mindig egy kis csillogással, egy kis neonnal, vagy legalább a mostani trend nyújtotta pirossal (tudom, az “öreges  szín”, legalábbis ezt gondoltam egészen a lázadó tinikorszakom végéig). Ne olvadjatok bele a tömegbe, és persze legyetek bevállalósak! Soha ne felejtsétek el, hogy az öltözködés, és a stílus semmit sem ér, ha a szívetek-lelketek nem tükröződik a megjelenésetekben!

Ruha: New Yorker

Táska: H&M

Cipő: Zara Basic

Neon – fülbevaló, nyaklánc, karkötő: H&M

Gyűrűk, karkötők: Bershka