Gondold újra!

Napjainkban egyre nagyobb szerepet tölt be a környezettudatosság és az élőhelyünk fokozott védelme. Különféle kampányokon keresztül bele tudják csempészni az emberek mindennapjaiba ezeket az igazán fontos ügyeket!

A kampány Gondold újra! címmel indult útjára

Az etikus öltözködés és fenntartható anyagfelhasználás fontosságára felhívó közösségi média kampány, amely Magyarországon kevéssé ismert alternatívákat kínál a fast fashion környezetszennyező tömegcikkeivel szemben. A Budapesti Corvinus Egyetem harmadéves hallgatói által kezdeményezett projekt arcai olyan ismert influencerek, mint Csizmadia Gabriella és Szabó Kitti.

Bár a környezetvédelemre buzdító kezdeményezések nem újkeletűek, a textílipar és a bolygónk szennyezése közti összefüggések ritkán kerülnek terítékre. A Gondold újra! projekt döbbenetes statisztikákat felhasználva igyekszik rámutatni arra, hogy már egyetlen farmernadrág újrahasznosításával is hatévnyi ivóvízmennyiséget spórolhatunk meg magunknak.

Balatoni JózsefFotó: Csányi István
Ing és farmer: Swappis Refashion – Ruhaforgó
Mellény: Réthy Fashion

Csizmadia GabriellaFotó: Csányi István
Ruha: Swappis Refashion – Ruhaforgó

Gökler KrisztinaFotó: Csányi István
Ruha: Réthy Fashion
Táska: Swappis Refashion – Ruhaforgó
Nyaklánc: Unicorny Art Nelli

Szabó KittiFotó: Csányi István
Ruha: Swappis Refashion – Ruhaforgó
Ékszer: Kapszula ékszer (@simiagi82)

A környezetvédelem és etikusság jegyében több lehetőség is megvilágításba kerül, mint például a „Csináld magad” technikák, a textíliák felújítása, vagy akár a saját holmik hosszú távú megbecsülése. A projekt Instagram oldalán naponta frissülő, saját készítésű tartalmak (infografikák, rövid videók) mind a figyelem felhívására törekszenek.

Az Everness Fesztivál, Réthy Fashion és Swappis-Ruhaforgó által támogatott kampány keretében megvalósuló fotózás során Balatoni József, Csizmadia Gabriella, Gökler Krisztina és Szabó Kitti állt modellt újragondolt darabokban. Az elkészült képek több platformon is publikálásra kerülnek, az influencerek ismertsége révén többszázezer embert megcélozva.

A projekt második, jelenleg előkészítésben lévő fázisában tovább folytatódik az együttműködés a meglévő szponzorokkal; tervezés alatt áll egy etikus öltözködés témájú magazin, illetve további reklámarcok és támogatók felkutatása.