Gumicsizmás támadás

Néhány évvel ezelőtt álmainkban sem mertük volna gondolni, hogy pecázó nagyapáink helyes zöld gumicsizmája micsoda népszerűségnek örvend majd 2012 őszén, és hogy nők milliói bővítik gyűjteményüket egy-egy cifra wellingtonnal. De Erzsébet királynő sem gondolta volna soha, mennyire trendinek számít majd 1957-es outfitje.

Természetesen nem ebben az évben láthattunk ilyesmit először, ennek ellenére idén őszre érkeztünk el odáig, hogy nem csak elfogadják az utca emberei a kissé bizarr látványt, de kimondottan trendinek is tartják. És hogy ez mitől olyan biztos?

Láthatóan rendkívül gyorsan söpört végig hazánkban a gumicsizma láz. Nőről nőre terjedt az elfogadás, majd szerelem szövődése a különböző darabok iránt. Különös bizonyítéka a fanatizmusnak, hogy nem csak őszi, esős időkben húzzák fel a trend követői, hanem nyáron is, különböző fesztiválok alkalmával. A kérdés, hogy mitől ilyen népszerű? A válasz pedig pofon egyszerű: kényelmes, könnyű, praktikus! Bármikor, szinte bármilyen alkalomra felölthetjük, bár az igazán tapasztaltak felhívják a figyelmünket, hogy a téli jeges-csúszós körülmények nem a legideálisabb a gumicsoda hordására, ugyanis nem melegíti kellőképpen lábainkat. A nagy érdeklődésre való tekintettel a klasszikus gumicsizma fazont már több tucatnyi verzió egészíti ki: színes, kockás, pöttyös, rövid szárú, csatos, szőrmés, köves, szegecses és az idén nagy slágernek számító magas sarkú fazon is. Ám az abszolút befutó a Burberry egy korábbi kollekciójának darabja, mely az egyik idén különösen kedvelt, letisztult stílusnak felel meg a maga krémes-mályva színével némi arannyal megtűzdelve.

 


 

Számos eleinte kevésbé szokványos kiegészítő megkedvelésében, így a gumicsizma esetében is jelentős szerepet játszanak külföldi és hazai celebeink, kiknek ízlésére a közvélemény szerint bátran hagyatkozhatunk, mondván, ha ők felveszik, az biztosan csak trendi lehet. Kevésbé vannak azonos állásponton a férfiak, akiknek sokkal nehezebb a látványt feldolgozni. Sosem volt kérdéses hogy igazán nőiesnek, (a kényelmesnek cseppet sem mondható) tűsarkakat vélik, és a gumicsizmát, (egy végre valóban kényelmes darabot) pedig fenntartásokkal kezelnek.Pedig ha tudnák…

De nem tudják! 2012 őszi-téli szezonjában legalábbis még biztosan nem tudhatják mennyire imádni való is ez a lábbeli. Ugyanis bármennyire élünk modern, és szinte mindenre nyitott divatvilágban, a férfiak számára, úgy ahogy a klasszikus csizmákat, a gumicsizmákat sem sikerült beépíteni a ruhatárba. Habár a  csizmás kandúr effektus még várat magára, mi nők viszont boldogan élvezhetjük a különleges és trendi darabokat most, az őszi szezonban. Akinek pedig még nem volt mersze beszerezni az immáron alapdarabnak tekinthető csizmákat, idén kiváló alkalommal teheti ezt meg, ugyanis a szezonja éppen ezerrel dübörög!