“Ha nem tudsz járni benne, ne is vedd fel!”

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, május elejétől júliusig lesz megtekinthető Londonban a Louboutin márka történetét, a tervező munkásságát bemutató kiállítás. Ebből az apropóból szólalt most meg a világhírű cipő dizájner az angol Grazia magazinban, ahol legnagyobb örömünkre nem csak a most nyíló kiállításról beszélt.

 

Christian-Louboutin-Love-Shoes-in-Flats Az interjúban azt is elmeséli például, hogy az első pár cipőjének megtervezésében az egykori walesi hercegnő, Diana ihlette: egy fényképen annyira szomorúnak tűnt, miközben a férje, Károly által mondott beszédet hallgatta, hogy Louboutin elgondolkozott rajta, vajon mi csalna mosolyt a hercegnő arcára. Állítólag így született a Love Shoe, mely onnan kapta nevét, hogy felülnézetből a „Love” szót adja ki a két egymás mellé helyezett cipő.

Nem tudjuk nem összehasonlítani az azóta már történelemmé vált cipőt Louboutin egy idei, sokak által kritizált kreációjával, amelyen ugyanezen megoldással a „Sex” szó olvasható. Hiába, nagyot változott a világ az elmúlt húsz évben…

A tervező azt is elmondta, hogy képtelen szimpátiát érezni a magas sarkaktól fájó lábaik miatt panaszkodó nők iránt, mióta egyszer látta, Tina Turnert Louboutint viselve három órán keresztül táncolni egy koncerten a New Yorki-i Madison Square Gardenben.

„Ha Tina Turner, vagy Prince háttértáncosai képesek három órán keresztül mozogni ezekben aEGP-BANG-201203052025361139 cipőkben a színpadon, senki nem mondhatja, hogy lehetetlenség járni bennük. A magassarkú cipők fájdalmas örömet nyújtanak. Ha nem tudsz járni bennük, ne is vedd fel őket” – jelentette ki a tervező.

Utolsó mondatával mellesleg mi is egyetértünk, hiszen kevés kiábrándítóbb dolog van, mint egy ilyen dizájnercsodában esetlenül csetlő-botló nő látványa. Így hát örömmel üdvözöljük, hogy valaki végre nyíltan kimondta, ne erőltessük csak a divat kedvéért azt, ami nem megy.

Louboutin arról is beszél még, hogy a férfiak és a magassarkú cipők kombinációja szerinte nevetséges elgondolás, bár valamilyen eszközt az erősebbik nem képviselői is kénytelenek lesznek hamarosan bevetni a magasságuk növelésére, hiszen egyre nehezebben tudják felvenni a versenyt barátnőjükkel, feleségükkel, aki gyakran 10-12 cm magas sarkakon tipeg mellettük. Egyelőre azonban ő sem látja a megoldást a problémára…

christian-louboutin-sex120

 

Neked mi a véleményed Louboutin nyilatkozatáról? Igaza van abban, hogy nem mindenkinek valók a magassarkú cipők?