Haiku – Vikman Anna Womenswear 2015 Resort

Az ázsiai kultúra kettőssége,az ősi tradíciók és a száguldó modern társadalom találkozása nyújtotta a kiinduló pontot a 2015-ös resort kollekció tervezéséhez.

„segíts mindennek
olyannak lennie, mint
amilyen úgyis”
(Fodor Ákos)

A haiku, mint ősi japán versforma, a modern költészetre is nagy hatással volt. Hangulatot közvetít, nem utal a művész értelmezésére, hagyja az olvasó saját gondolatait, érzelmeit kibontakozni. Ezzel a márka filozófiáját is magába foglalja: Nem szándéka az egyén elnyomása, saját stílusának kiegészítése, erősítése a cél. A tervező sokkal inkább dolgozik hangulatokkal, érzésekkel, és tervez nőtípusokra, mint egy konkrét témából kiindulva. A folyamat során az első ihlet egy letisztult, a mindennapokba is beilleszthető kollekcióvá fejlődik, melynek részleteiben észrevehető, stílusában érezhető az inspirációs forrás. Ebből alakult ki egy fiatalos, hordható kollekció, mely a luxus és a street határán egyensúlyoz.

Visszatérő motívumként a sziluettekben szerepet kap az oversized forma, amit a tervező izgalmas részletmegoldásokkal tesz egyedivé. Formavilágára különösen jellemzőek a merev geometrikus szabásvonalak, melyeket a finom, lágy esésű anyagok tesznek harmónikus egésszé. Az öltözékek meghatározó elemei az átlapolt, áthajló rétegek, aszimmetrikus megoldások, melyek enyhe ázsiai hangulatot kölcsönöznek. A kollekció kulcsdarabjai a letisztult vonalvezetésű nadrágszoknyák, színes farmerek és dzsekik. Anyagaiban is visszaköszönnek az ellentétek: kemény farmereket, vásznakat, valamint finom pamutjerseyt és viszkózt tapinthatunk ki. Az anyagok kiválasztását a hordhatóság, kezelhetőség és a mindennapokba való beépíthetőség határozta meg.

A tervező nyári kollekciójában főleg a világos színek dominálnak: fehér, drapp és szürke, amit erős színekkel egészít ki : narancs, lime és kék teszik teljessé az összképet.
Anna ezzel a kollekciójával az urbánus eleganciát vegyíti fiatalos street style elemekkel, ezzel egy lendületes nyári ruhatárat nyújtva a designra érzékeny, laza városi nőknek.
A márka ezen a nyáron már a nemzetközi közönség felé is nyit: számos vásáron találkozhattok vele Ausztriában, Hollandiában pedig a rangos Fashionclash Festivalon is részt vesz.

Stáblista:
Photo: Attila Olah Photography
MUA: Rozita Tóth Makeup Artist
Hair: Krisztián Hevesi
Model: Zsanett@ Avantage Models
Concept&Styling: Anna Vikman
Photo assistant: Andras Galambos
Special thanks: Vagabond Shoes