Hajlenövésre csillámpor? Miért ne!

Közelegnek az ünnepek és már nincs időpont a fodrásznál? Semmi gond! Csak egy kis csillámporra és hajzselére lesz szükséged a legújabb őrülethez!

Mindjárt itt a karácsony, az ajándékok szinte már teljesen beszerezve, bejgli a sütőben, fa kiválasztva és már megvan az elegáns, de dögös ruci, amivel teljesen leveszed a lábukról a többieket a céges bulin. Ám ekkor eszedbe jutnak eddig elhanyagolt tincseid, melyekre igencsak ráférne egy kis update. Semmi pánik, nincs szükség őrült telefonálgatásra, hogy a város összes fodrásza végighallgassa könyörgésed egy last minute időpontért! Ez a vadiúj őrület szintén az Instagramról csöppent az életünkbe és bár kicsit bizarrul hangzik, mégis életmentő lehet így, az ünnepek közeledtével.

Az egész abból áll, hogy a nem túl esztétikus lenövést tulajdonképpen lefedjük csillámporral. Azt nem tudjuk, hogy a “glitter hair” mennyire tesz jót/rosszat a fejbőrnek, illetve hány ezer hajmosás szükséges ahhoz, hogy az utolsó alattomos csillámszemcsétől is megszabaduljunk, de valószínűleg amúgy sem hordanánk ‘csillámpóni’ frizurát az év 365 napján…

A hajtrend elkészítése valóban egyszerű:

Készítsd el a kívánt frizurát, majd a kilátszódó hajtövekre tegyél bőven hajzselét és szórd be tetszőleges színű (és mennyiségű) csillámporral.

Ötleteket találhatsz az Instagramon:

landscape-1447165905-screen-shot-2015-11-10-at-93055-am

Ha bevállalósabb vagy, nyugodtan szórhatsz a hajtövekre csillagokat, vagy más apróbb metálosabb (akár karácsonyi) szórókat. Ettől vagányabb lesz az összhatás.

copyright by http://media3.popsugar-assets.com/

A tündérkisasszonyos kinézethez válassz sokszínű csillámot, mely a fény hatására ezer színben tündököl. Így minden partyn a középpontban lehetsz.

copyright by http://thedishh.com

Ha nem szeretnél csillámport használni, keress metálos színű hajspray-t és fújd be vele egyenletesen a hajtöved. Az összhatás elegáns és valamivel szolídabb, mint a föntebb említettek.

copyright by https://www.rainbowhaircolour.com

A trend már a kifutón is megfordult, így bátran másolhatsz a nagyoktól. Egy szoros kontyhoz például becsillámozhatod hajad töveit a tarkódtól kezdve. Ehhez kérd tesód, vagy barátnőd segítségét!

copyright by http://www.mtv.co.uk

A trendet használhatod egyszerű dekorációs elemként is, nem csupán lenövésre. Copfba fogott hajadat például beszórhatod a hajgumid körül.

Akár ezüst, vagy multicolour csillámport választasz, párosítsd szolíd sminkkel és egyszínű, klasszikus fazonú öltözékkel. A szilveszteri party-n persze nyugodtan lehetsz merészebb!

A ‘glitter hair’ igazán látványos, ám felvitel előtt azt is gondold át, passzol-e az eseményhez. Párod szülei például nem biztos, hogy szívesen látnak csillogó tincsekkel. Kivéve, ha szerelmed is csatlakozik:

copyright by http://cdn.idigitaltimes.com