Hajtrendek 2013 tavaszára

Ma már nincs olyan férfi, aki évente egyszer látogatna csak el a borbélyához. Az ápolt haj és a hajformázás ma pontosan olyan része a férfiak napi rutinjának, mint a reggeli fogmosás.

 

Mára 2013 vagy legalábbis az év melegebb hónapjainak legmenőbb frizuráit gyűjtöttük össze. Fiúk, nem kell aggódnotok, mert szinte semmilyen változás nem várható frizura trendek terén 2013 tavaszán! Ahogy tavaly is, úgy idén is az oldalt felnyírt, felül hosszabb fazon uralkodik majd, pár apró változással.

 

 

hairss13lb2  

Idén újra hódít majd a “lenyalt” típusú haj, amit a legegyszerűbben egy vizes hatású zselével, valamint egy hajszárító segítségével tudtok percek alatt magatoknak is elkészíteni. Én általában előző este megmosom a hajam, majd másnap reggel kezdem formázni: az átlagostól egy kicsit több vizes hatású zselét viszek fel a hajamra, majd egy sűrű keféjű fésűvel formázom azt, amint a képen látható, végül hajszárítóval ráerősítek a száradásra, s indulhat is a napom. A divatbemutatók backstage-ből lestem el azt a trükköt, hogy egy darab gézzel leszorítom azt a részt, amit épp szárítani készülök, s így egyetlen hajtincs sem került nem kívánt helyre. Elsőre talán bonyolultnak hangzik, de higgyétek el nekem, sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint elmagyarázni vagy leírni.

 

hairss13lb

Míg a feljebb említett trend igazi kimért, precíz és jófiú hatást kölcsönöz, addig ez a mostani, ahogy a képek mutatják, igazi rossz fiúvá változtatják a leginkább visszafogott pasikat is. A megfelelő kócos hatás elérésére csak por állagú mattosító hajformázóra van szükséged, esetleg gumis alapú wax-ot is használhattok – s a formázásban már csak a kreativitásotok szabhat határokat. Így csak rajtatok áll, hogy jó fiúk avagy rossz fiúk bőrébe szeretnétek idén tavasszal bújni.

 

Olvassátok át a Schwarzkopf néhány tanácsát is:

  • A rövid hajat a legjobban zselével lehet formázni. A zselé a rövid frizurának jó tartást ad. Nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű zselét használjatok. A sündisznó tüskék és a betonhaj már kimentek a divatból.
  • Ha azt akarjátok, hogy a hajatok puha és fényes legyen, akkor a legjobb választás a viasz, vagy a hajkrém.
  • A hajzselé nem jó a hosszabb hajra, mert a hosszú hajat merevvé, és nehezen formázhatóvá teszi.
  • A viasz és a hajformázó krém a természetes frizura kialakításában segít. A hajlakkot óvatosan, a zselé, vagy a viasz után használjátok. Bár a hajlakk tartást ad a hajnak, zsíros és piszkos kinézetűvé is teheti.
Forrás: FASHIONBEANS, Schwarzkopf