Hamupipőke hercege: Richard Madden

Mondhatni hercegi pályára született a 28 éves skót színész, aki a Trónok Harca Robb Starkjának eljátszása után már második alkalommal jelenik meg trónörökösként a vásznon. Cikkünkből kiderül, mi mindent érdemes mindenképpen tudnod róla!

A kezdetek

A sármos Madden 11 éves kora óta foglalkozik színészkedéssel szülei biztatására, akik félénksége leküzdése érdekében támogatták jelentkezését a Paisley Művészeti Központba (Paisley Arts Centre). Tehetségére korán felfigyelt a szakma, gyermekként több filmben és színházi szerepben is megmutathatta sokoldalúságát. 2007-ben befejezte tanulmányait a skót királyi konzervatóriumban (Royal Conservatoire of Scotland) majd rögtön a méltán híres Globe Színházhoz igazolt, ahol Rómeó szerepét játszotta.

Key Art Shoot

„Szerintem jót tesz a színésznek, ha kicsit egyensúlyoz a kamera és a színház között. Ha fele-fele arányban tudnám mindkettőt teljesíteni, nagyon, nagyon boldog ember lennék.”

A Trónok Harca

Karrierében igazi áttörést hozott a Trónok Harca, amelyben 2011-2013 között, három évad erejéig játszotta Robb Stark, az első évad végén lefejezett Eddard Stark legidősebb fiát. A George R. R. Martin könyve alapján készült sorozat harmadik évadában a céltudatos, makacs, behódolni nem akaró Robb szerepe is emlékezetes véget ért.

pixsharkcom

„Tipikus, hogy a Trónok Harcában az őszinte, igaz emberek, és akik jó okból, helyesen cselekednek nem élik túl.”

Hamupipőke hercege

A szereppel kapcsolatban viccesen azt mondta, furcsa volt megszokni a herceg ruhatárának fontos részét képező szűk nadrágokat, és ha valóban rajta múlott volna, sportcipőt visz Hamupipőkének. A lóháton feltűnő Kit herceg szerepét egyébként kezdetben el sem akarta vállalni, de szerencsére a rendező Kenneth Branagh személye, és a szereplőgárda meggyőzte. Elvégre, ki ne akarna Cate Blanchett és Helena Bonham-Carter oldalán szerepelni?

CINDERELLA

„Jó dolog a jó munkáért kapott elismerés, de a nap végén akkor is csak egy színész vagyok, aki a munkáját végzi, és aki arra törekszik, hogy egyre jobb, és jobb legyen.”

Richard és a divat

Az Egyesült Királyságban elismerik a divathoz való remek érzékét: még a Trónok Harca bemutatása előtt, 2010-ben neki ítélték a Scottish Style Awards Legjobban Öltözött Férfinek járó díját és ugyanebben az évben az Esquire férfiaknak szóló magazin Hottest Stars – legszebb, legsármosabb sztárokról készített listáján is helyet kapott.

 

wwwpopsugarcom

„Szeretem a ruhákat és a divatot. Amolyan hobby számomra, és élvezem, hogy a része lehetek, ezért jól esik amikor az emberek azt mondják: Ez a pasas egészen jól öltözik!

Ó, Rómeó…

A Hamupipőkét is rendezőként jegyző Kenneth Branagh 2016-ban a West End-en színpadra viszi a Rómeó és Júliát, amelynek főszerepeire a Richard Madden – Lily James párost kérte fel. Kíváncsiak várjuk…