Hangolódj stressz nélkül az ünnepekre!

Bármennyire is szeretnék sokan az őszt kiélvezni, ameddig csak lehet, a karácsony tagadhatatlanul közeleg, mindössze 43 nap és itt van, ezért ha időben készen akarunk lenni mindennel, ideje neki is látni!

Sokan morognak az orruk alatt, amikor bevásárlás közben már egy hatalmas adag csoki mikulásba ütköznek és közben a rádióból is üvölt a Jingle Bells, mert még korainak érzik. Ám mire mindennel elkészülünk, észre sem vesszük és itt a nagy nap, ezért kezdjünk időben hangolódni és így elkerülhetjük a nagy hajrát az utolsó napokban.

Cseréld le a díszeket!

Ideje eltenni az őszi, gesztenyéből készült kopogtatókat és a préselt faleveleket, hogy átvehesse a helyüket a világítás és az aranyra festett tobozok. Nem csak kellemes időtöltés, amíg átrendezed a dekorációt, de mire végzel vele, máris átszellemülsz majd.

kari2

Teendők összegzése

Gondolj át mindent, amit meg kell tenned szentestéig, írd fel őket és listázd alatta, mit szükséges hozzá beszerezned, ki segíthet benne és bármit, ami az adott feladathoz kapcsolódik. Bevásárlás dekorációhoz, ajándékokhoz, DIY ötletekhez… mindent írj fel!

kari3

Ajándékok

Sokan az utolsó pillanatra hagyják, mert könnyű feladat. Nos, könnyűnek semmiképpen sem mondanánk, ezért kezdd el időben összeírni, hogy kinek mit fogsz ajándékozni! Ha meglátod a tökéletes meglepetést, vásárold meg, ne hagyd későbbre hiszen lehet, hogy addigra elfogy, pedig az lett volna a legmegfelelőbb. Írd fel egy lapra minden megajándékozandó szerettedet, a nevek mellé az ötleteket és azt is érdemes feljegyezni, hogy honnan tudod őket beszerezni. Ha online tudod csak megkaparintani, rendeld meg már most, hiszen decemberben rengeteg csomagot kézbesítenek világszerte, ne éppen a tiéd érkezzen meg időn túl!

kari4

Tervezd meg a menüt!

Ha idén te vagy a soros az ünnepi vacsorára, akkor kösd fel a gatyát, ha viszont nem, akkor dőlj csak hátra! Miután megvan a menü, gondold végig, van-e valaki, akinek esetleg van valamilyen ételallergiája és neki készíts az étkezésének megfelelő menüt. Hidd el, nagyon jól fog neki esni a törődés!

kari6

Végtelen bevásárlólista

Igen, elkerülhetetlen, ezért helyezkedj el kényelmesen és írj fel mindent, amire szükséged lehet a dekorációhoz, csomagoláshoz, az ételekhez, ajándékokhoz és tényleg mindent, az utolsó szalagot is. Ha megvagy, szemelj ki egy napot, amit arra szánsz, hogy mindent beszerezz és vágj bele! Nem kell egyedül, vidd magaddal a párod, egy barátnőd vagy az anyukád, szuper program lesz! Ha menet közben elfáradtok, üljetek be valahová, igyatok meg egy nagy bögre forrócsokit és indulhattok is tovább! Jobb időben túlesni rajta, így ha kiderül, hogy valami kimaradt, még mindig lesz időd pótolni. A feldíszített bevásárlóközpontok csak tovább fokozzák majd az ünnepi hangulatot.

kari5

Pihenj!

Ha minden fent leírt ponton végigmentél már, akkor szánj egy napot arra, hogy relaxálsz, feltöltődsz, élvezed az otthon melegét és hagyod, hogy tested-lelked átjárja az ünnepi hangulat. Nézz karácsonyi filmet, bonts fel egy üveg bort és nyugtázd, hogy igenis jól haladsz, mert időben elkezdted.kari7

A pihenéshez és teljes relaxációhoz egy remek ünnepi illat is mindig kell, hogy társuljon! Az illatgyertyák persze jó ötletek, de ha annyira fáradt vagy, hogy félő, hogy elalszol filmnézés közben vagy csak nem szereted az elfújt gyertya illatát, akkor válaszd az Air Wick Wax Melts termékeket! Nem kell hozzá nyílt láng, mégis olyan finom illatáradat járja át az otthonod és a szíved, amilyet csak álmodni mertél.

kari8

Ehhez rögtön egy egész szettet kapsz, ráadásul olyan finom változatokban, mint a forralt bor vagy a süti mennyei illata! Mivel elektromosan működik, így nem kell attól tartanod, hogy lángra kap a függöny vagy a karácsonyfa!

kari9

Munkára fel!

Mindent előkészítettél, pihentél egy napot, nincs más hátra, mint nekilátni a teendőknek! Készítsd el az adventi koszorút, írd meg az üdvözlőkártyákat és gyűjtsd össze a recepteket a menühöz. Süsd meg a kekszeket, csomagold be a már meglévő ajándékokat és ne hagyd, hogy az egész káoszba forduljon át. Kövesd a listádat és tartsd az irányításod alatt a karácsonyig hátralévő napokat!

kari10

Kívánjuk, hogy minden Fashionfavernek nyugodtan, összeszedetten és a lehető leghangulatosabban teljen az ünnepi készülődés időszaka!