Három varázslatos téli városka a romantikázáshoz

Csodaországba csöppenni nem csak nyáron lehetséges, hiszen a hófödte hegycsúcsok, a havas tájban kézen fogva sétálós programok épp olyan romantikusak, mint egy egy hetes nyaralás augusztusban valami egzotikus helyen.

Síelni vagy snowboardozni menni már abszolút általános dologgá vált, viszont van valami megmagyarázhatatlan hangulata annak, amikor csak azért mentek el valami eldugott téli falucskába, hogy a jacuzzi meleg habjai között élvezzétek a csodálatos panorámát a hóesésben. Télen hajlamos az ember egy kicsit megfáradni, búskomorabb hangulatba burkolózni, hiszen mindenkinek hiányzik a napsugarakból nyert D-vitamin, amiből persze hiány van ilyenkor. Miért is ne kereshetnétek fel akkor valami közeli helyet pár napra, hogy egy kicsit feltöltődjetek kettesben? Összeszedtünk nektek néhány olyan városkát, amihez nem is kell annyira messze utaznotok.

9ef9dd5a001a00f0c912805996bd264c

Zakopane, Lengyelország

Zakopane Lengyelországban, a Magas-Tátrában található, nagyjából 5 órányi autóútra Budapesttől. A városból siklóval eljuthattok Gubalowkára, ahonnan 1123 méter magasból csodálhatjátok meg a panorámát. Fent a csúcson természetesen mindenki találhat kedvére való programot, hiszen lehet bobozni, kaland parkozni, vagy egyszerűen csak élvezni a vásárok hangulatát. Vétek lenne kihagyni a városból induló lanovkázást a Kasprowy Wierch célállomásra, ami 1959 méter magasan fekszik. Innen a vállalkozó szelleműek 20-25 perc túrával elérhetik a csúcsot, közben pedig kapkodhatják a fejüket a természet lenyűgöző szépségén.

865ef732bfc7f508165b65b41815390d

Ha meghódítottatok minden csúcsot Zakopane környékén, akkor pedig csak élvezzétek a város hangulatát, kóstoljatok bele egy kicsit a kulturális életbe, vagy egyétek degeszre magatokat füstölt juhsajttal, hiszen aki itt jár, annak ez egyenesen kötelező!

17g3

Bled, Szlovénia

Bled pont olyan város Szlovéniában, melynek ugyanolyan jól áll a tél, mint a nyár. Bármelyik hónapban is látogatsz el ide, egészen biztos, hogy szerelembe esel a csodálatos tájjal, mely körülöleli a város leghíresebb látnivalóját, a Bledi-tavat. Elképzelni sem tudunk idillibb képet, mint amikor a friss hegyi levegőn sétálva kéz a kézben megpillantjátok a kis fehér templomot, mely a tó közepén békésen áll egy kicsiny szigeten. Az Alpok hófödte hegycsúcsai pedig csak fokozzák azt az érzést, hogy soha az életben nem akartok hazamenni innen. Miután a bledi várat is meglátogattátok, térjetek be egy isteni krémesre, hiszen pontosan abban a városban vagytok, ahonnan ez az mennyei sütemény származik.

2a03a477fa94957adbedeeac1497d07d

Hallstatt, Ausztria

Bizonyos helyekre gyakran mondják azt, hogy “igazi ékszerdoboz”. Nos, ha ellátogatsz Hallstattba, akkor biztos vagyok benne, hogy pontosan ez lesz az első gondolatod, amint megérint téged is a hely hangulata. A városba egy alagúton keresztül érkezünk meg, majd neki is állhatunk a parkoló keresésének, hiszen Hallstatt óvárosában nincsen autós forgalom. Csupán egyetlen utcácskából áll, mégis annyira különleges az elrendezése, hogy a helyszűke miatt alulról felfelé terjeszkedtek az emberek, mikor a házakat építették. Még a gyümölcsfákat is a falakon futtatják fel a kevés hely miatt. A fotósok és természet rajongói számára igazi paradicsom ez a hely, ahova minden utazónak visszahúz a szíve.

5baed7390ca6a7ded56749fe63f14462

A képek forrása: Pinterest