Harry Styles- Új stílusikon a láthatáron?

Harry Styles. Valakinek ez a név nem mond semmit. Valakinek rémlik, hogy már hallott róla, valami fiúbandában énekel. Valakinek példakép. Ki is ez a fiatalember és honnan veszik, hogy ő lenne az új stílusokon? Cikkünkből most kiderül.

Azok, akik még nem hallottak volna róla, itt egy rövid összefoglaló: a One Direction nevű angol/ír banda egyik tagja, akik az angliai X Faktor során tűntek fel és karrierjük azóta is csak felfelé ível. Éppen negyedik, On The Road Again nevű világkörüli turnéjukkal járják be az országokat (idén júniusban hazánk szomszédságába, Bécsbe is eljönnek). De miért is írnak a divatmagazinok és divatblogok egyre többet az említett fiúról? Mi olyan különleges a stílusában?

2013-ban megnyerte a British Style Award-ot, melyet a British Fashion Awards-on vett át egy másik híres brit stílusikontól, Alexa Chung-tól.

A fiatal zenészre ezután még jobban odafigyelt a divatszakma. Caroline Watson, a fiúk egyik stylist-ja sokban segíti ugyan a srácokat abban, hogy hogyan is öltözzenek különböző zenei díjátadókra és fellépésekre, a hétköznapi viseletüket azonban maguk választják. Elmondása szerint “Harry mindig csinálta a saját kis dolgát, Harry mindig is Harry lesz”. Tehát van egy határozott elképzelése a saját stílusáról és a nagy divatházak ezt támogatják is. Legyen az Burberry, Saint Laurent, Marc Jacobs, Louis Vuitton, ő mindig megtalálja a magának való darabokat, és tökéletesen stílusos kombinációt hoz létre belőlük. HE’S NOT CALLED STYLES FOR NOTHING.

Ennek a Burberry ingnek Harry mindhárom változatát viselte már: a hosszú ujjú navy-t és feketét, valamint a rövid ujjú feketét is.

  A navy:

A fekete:

A rövid ujjú változat:

Elsőre talán meglepő lehet, hiszen a szívecskeminta “olyan lányos”. Őt azonban nem gátolják ezek az előítéletek és bátran hord mintás darabokat.

Az állatminta az egyik ilyen, szintén Burberry:

Saint Laurent:

Marc Jacobs pálmafái, motorjai és flamingói is megtalálhatók Mr. Styles gardróbjában:

A Lanvin csíkjait sem veti meg:

Ha már a csíkokat említettük… ez a darab a Paige Denim-től van, feltételezhetően a női részlegről:

Ez lehet az egyik ok, amiért Hazkaban a stílusikon státuszába emelkedhet: nem fél feminin stílusú ruhákat felvenni. Láttuk a mintás ingeket, most a nadrágokat. Üdítő látni, hogy egy férfi végre fel meri vállalni, hogy igenis szereti a virágmintákat, a feltűnő csizmákat, és nem hódol be a társadalom által előírt konvencióknak. JUST DO YOU- ahogyan egyszer mondta.

Szót ejtettünk a virágokról, így nem hagyhatjuk ki ezeket sem. WE LOVE A MAN IN FLORAL SHIRT.

Ezek az arany Dior csizmák határozottan a kedvenceink közé tartoznak:

Ahogyan ezek a csillogó Saint Laurent lábbelik is:

Szintén Saint Laurent:

 Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ezek a hírességek általában ingyen kapnak egy-egy darabot a tervezőktől, Harry azonban nem csak díjátadókon és fellépéseken szeret designer darabokat viselni, ezért valószínű, hogy a legtöbb darabot maga veszi meg. Szerintünk nyithatna egy külön YSL boltot.

A hétköznapokban is stílusos marad.

Legvégül pedig kalap,- és kendőgyűjteményének szeretnénk egy kis helyet szentelni, hiszen úgy tűnik Harold nagy rajongója a fején viselhető kiegészítőknek.

Reméljük, hogy Nektek is tetszett ez a cikk. Még akkor is, ha a banda zenéjét nem feltétlenül kedvelitek, tagadhatatlan, hogy Harry Styles helyet érdemel a stílusikonok között!