Harry Winston-Diamonds are a Girl’s Best Friend

Ha valaki még nem tudná ki az a Harry Winston, röviden úgy fogalmaznék: ő az, akinek pusztán a neve hallatán nők milliónak gyorsul fel a szívverése, és nem azért, mert akkora szívtipró lett volna. Az ékszerész zseni mindig is azon munkálkodott, hogy a nőket széppé varázsolja, mi pedig ebbe bele is egyeznénk, ha a pénztárcánk engedné. Azonban pénztelenség ide vagy oda, a láthatatlan kapocs, amely a nők és a gyémántok között van sosem volt pénz függő. Ahogy már Marilyn is megénekelte „Diamonds are a Girl’s Best Friend!”

http://www.vogue.fr/thevoguelist/harry-winston/633

Az általam már szentnek nyilvánított amerikai ékszertervező 1896-ban látta meg a napvilágot. Édesapja is ékszerészként dolgozott, így nem csoda, hogy a kis Harry is erre az útra lépett. Első üzletét 1932-ben nyitotta meg abban a városban, ahol mindig minden inspirálta, azaz New Yorkban. Ahhoz, hogy megértsük, mivel vette le a nőket a lábukról, fussunk végig pár általa készített munkán.

Hope Diamond, azaz a remény gyémántja

Az 1600-as évek közepén, India területén rábukkantak egy értékes drágakőre, amely végül híresebbnél híresebb emberek birtokába került. A tulajdonosok névsorán szerepelt Marie Antoinette, XIV. Lajos, és végül Evalyn Walsh McLean, aki egy volt a felső tízezer tagjai közül. Harry Winston az amerikai hölgy családjától 1949-ben vásárolta meg az értékes drágakövet. Miután a mester újraformázta a 45,52 karátos gyémántot, pár éven belül felajánlotta a Smithsonian Institution-nek, hogy mindenki, akit érdekel meg tudja tekinteni. Napjainkig közel 7 millióan voltak kíváncsiak a híres kék gyémántra. 2010-ben az adományozásra való megemlékezés kapcsán megtervezték az Embracing Hope nevű nyakéket.

http://www.luxist.com/tag/HopeDiamond/

http://www.thejewelleryeditor.com/2010/11/harry-winston-unveils-embracing-hope/

Lesotho

Dél-Afrikában 1967-ben találták meg a 601 karátos vágatlan gyémántot, amelyet Harry Winston élő televíziós közvetítés során hasított 18 kisebb darabra. A legnagyobb a Lesotho One nevet kapta, és csekély 71,73 karátos. A harmadik legnagyobb darabból készült az az eljegyzési gyűrű, amelyet Aristotle Onassis görög hajómágnás vásárolt Jacqueline Kennedy Onnasisnek.

http://www.alaintruong.com/archives/bijoux___joaillerie_jewelry/p3590-0.html

Ahogy már a cikk elején is említettem, ha ékszerről van szó, Harry Winston neve elsőként ugrik be, főleg ha egy sztár fejével gondolkodunk. Nincs olyan gála, amelyiken ne hordana valaki egy gyémántcsodát a tervezőtől. 1978-as halála után is még a mai napig sikerült fenntartani azt a minőséget, amelyet Harry Winston neve fémjelzett. Mostanra már biztos mindenki elért arra a szintre, hogy magáénak akarjon tudni legalább egy darabot az amerikai tervező egyik kollekciójából, azonban még nem beszéltünk az árakról. Felsorolni nem fogom, mi mennyibe kerül, inkább csak egy tanácsot adnék. Ha valaki ilyen ékszereket szeretne magának, annak minimum egy milliárdost kell kifogni, hiszen egy gyűrű ára megüti az 5 millió forintot. Az igazi Gossip Girl rajongók pedig hezitálás nélkül mondtak volna igent, Chuck Bassnak és a Harry Winston gyűrűnek.

http://www.tumblr.com/tagged/harry-winston?before=1349803269