Hey! It’s festival time! -Outfit Barbitól

Már javában tombol a fesztivál-szezon, úgyhogy ennek apropójából készítettünk egy ehhez kapcsolódó inspirációs fotósorozatot.

Hozzátartozik  a történet kerekségéhez, hogy sosem voltam még fesztiválozni, ennek ellenére mindig is figyelemmel követtem az ottani divatot, imádtam az egyedi szetteket, nagyon tetszett az a bohémság, anyagütköztetések, halmozott kiegészítők, minden, ami az egészet jellemi. Ez lesz az első év, hogy belevetem magam a szabadság, a zene, és a fesztivál-életérzés varázslatos világába. Have fun!

1. A ruhák

Bársony, farmer, csipke. Ezekhez az anyagokhoz nyúltam a szettek kreálása közben. Nagyon szeretem ha többféle anyag található egy outfiten belül, nagyon izgalmas tud tőle lenni az összeállítás! A ruhák színekben egyszerűbbek, fekete-fehérek, hisz a hangsúly egy festival-style outfit esetében inkább a kiegészítőkön van. Ezekről a későbbiekben részletesen írok! Nincsenek szabályok ruhaválasztás terén, sokan fürdőruha-felsőben, mások crop topban vagy laza felsőben fesztiváloznak, meg szintén mások crop topnak tűnő fehérneműben. Én a fotózásom alatt az utolsó tábort erősítettem. Senki nem mondta meg, hogy a fehérnemű osztályról való ez a falat bársony top. Tehát ugyanúgy mint a sminkeknél is, ruhákban sem kötelező csak úgy használni/hordani, ahogy “papíron” van. ;)

Erre felvettem egy rövidebb, alul rojtos fehér csipke mellényt, így minimálisan konszolidáltabb lett a szett annál, mintha csak a top lett volna felül. Jó kis second-hand fogás még télről, tudtam, hogy egyszer még hasznát veszem! Ahogy egy későbbi képen látszódik, még az is belefér, ha az egyik vállon ejtve van a mellény, ez is ad valami pluszt a történethez.

Mindenképpen shortot szerettem volna, de vacilláltam a bőr és a farmer között, végül az utóbbi nyert. Mégpedig azért, mert sokkal kényelmesebb a 30 fokban egy vékonyabb anyagú farmerban ugrálni, mintsem egy bőr nadrágban, bármennyire is stílusos és jól néz ki. Csak a magasderekú fazon jöhetett szóba a crop top miatt. Személy szerint soknak éreztem volna ehhez a felsőhöz egy csípő nadrágot, továbbá az alaknak is jót tesz ez a fazon. Alul rojtozott, így megy a mellény úgyszintén rojtos díszítéséhez.

A másik felső, amit a lenti képeken láthattok az idei nyár egyik slágerdarabja. Egyrészt mert megmutatja a vállakat, másrészt enyhén harangujjú. Fekete áttetsző csipke anyagból készült, egy pánt nélküli színben megegyező melltartóval, fürdőruhával, vagy a kevésbé bevállalós leányok esetében a kifejezetten ilyen ruhák alá tervezett csíktoppal bátran hordható.

P1000851a_kicsi_montzs01P1000840a_kicsi

 

_DSC7293a_kicsi

 

2. A kiegészítők, amikből egy fesztiválon sosem elég!

Nincs fesztivál fejdísz nélkül! Itt most egy fekete kalapot választottam egy vékony barna bőrcsíkkal, a lentebb található fotókon pedig egy rózsaszínes-bordó volumenesebb virágkoszorú ékesíti a hajkoronámat. Lehet választani egyszerűbb fejpántot, vagy kicsi vékony virágkoszorút is, a lehetőségek tárháza végtelen!

Nagyon szeretem a John Lennon nevével fémjelzett fazonú szemüvegeket. Ez egy elég feltűnő darab, a lencse színe, és a plasztik keret miatt is. Van belőle pár darab otthon.

Divatba jött újra a 90-es évek nagy slágere, a nyakpánt. Abszolút a gyermekkoromat juttatja eszembe, de hisz a divat  ismétlődik, úgyhogy talán annyira nem volt meglepő. Ezért nem szabad semmilyen ékszert kidobni vagy leselejtezni, mert sosem lehet tudni, mikor lesz újra reneszánsza! 5 nyakláncot viseltem a fotózáson. Egy a már említett retro nyakpánt, a többi négy pedig bőrből, ezüstből, szövetből és aranyból készült. Mindegyiken található egy-egy medál, legyen az béke jel, egy szem, egy levél, vagy háromszög, tipikus fesztivál motívumok.

A karkötőim a nyaklánchoz hasonlóan több darabból tevődnek össze, az egyik pont a nyakpánt megfelelője, a többi is különböző anyagokból van, úgyszintén medálokkal ellátva. Alapvetően az ezüst a domináns szín, így a felkaromon lévő láncos karpánt, és a kézfejemet díszítő háló is ilyen színben pompázik. Ezeket még megbolondítottam pár volumenes gyűrűvel. A jóból is megárt a sok elv itt bizony nem érvényesül.

A gitár nem egy divatkellék volt, – annak ellenére, hogy a hangulathoz hozzátesz – tényleg gitározom, és a fotózáson is belecsaptam a húrok közé! A színe visszaköszön a kalap barna csíkjában, és a cipőben. És így térünk rá a cipőre.

Ezüst szegecsekkel megfogott bársony darabot választottam, parafa talppal. Egyrészt ezek naturális anyagok, hozzáadnak a hippi-fesztivál stílushoz, másrészt a felsőm anyagával is megegyezik a cipő pántjának anyaga.

Az orrkarikát direkt a végére hagytam, ez egy nagyon sokat vitatott kiegészítő, megoszlanak róla a vélemények. Sok helyen lehet kapni, nem szükséges hozzá ténylegesen átszúrni az orrporcot. Én a hétköznapokban nem igazán viselem, de alkalomadtán szerintem teljesen belefér, és nincs vele baj. Lehet kapni díszesebbet, akár kövekkel kirakottat, de létezik a sima strandard karika is. Az enyém a kettő közötti kellemes átmenet.

_DSC7320a_Kicsi

_DSC7333a_kicsi

_DSC7344a_kicsi

3. Haj és smink

A hajam elkészítése roppant egyszerű volt: este hajat mos, megtöröl, picike tincsekre választ, befon, fúj rá kis lakkot, lefekszik aludni, reggel felkel, kibontja a fonást, ujjaival megborzolja a sörényt és voilà! A tartós hatás érdekében még lehet rá reggel is fújni egy kis hajlakkot, de valami lightosabb verzióból, kivéve ha nem akar valaki beton kemény frizurát. Kettő teljes napon keresztül tartott a frizurám, és még csak nem is roncsoltam semmiféle hajsütővel, tehát egészségügyi szempontból is sokkal praktikusabb.

A sminkem ismét én készítettem, erős(!) túlzással ráfoghatjuk, hogy kezdek belejönni. Az arccsontom alá tettem egy kis bronzosítót, a szememet fekete tusvonallal és szempillaspirállal hangsúlyoztam, a számon pedig életemben először alkalmaztam az ombre technikát. A szájceruzám a MAC Cosmetics egy sötétszilva árnyalata. 3 színt ajánlanék: cyber world, nightmouth és currant. A rúzs egy világosabb árnyalatú, de még mindig sötétebbnek mondható vörös szín, a Flormar márka Revolution Lipstick R13-as árnyalata, de az R-16 is tökéletes hozzá. Egy kis szájfényt tettem az alsó és felső ajkam közepére, ezzel még inkább kiemelvén azt. Várható, hogy egy idő után elmosódnak a színek, ha nem tesztek a szátokra tartós rúzs alapot. Nálam sajnos ez történt, úgyhogy ebből is tanultam. :)

A körmeim színe megegyezik a szám és a koszorú színével, így lett teljes az összhang.

P1000861a_kicsi_montzs02

P1000863log_kicsi

P1000858a_kicsi

A képeket a tehetséges @orkenyiadri-nak köszönhetem! Csodálatos nyarat kívánok Mindenkinek, és fesztiválra fel!! ;) 


Ruhák: H&M, Háda
Kiegészítők: H&M, Bershka
Cipő: H&M
Smink: MAC Cosmetics, Flormar, Max Factor