Hódít a geometria a szépségápolásban

A geometrikus formákról már nem rögtön a matematika jut eszünkbe, ha meghalljuk, hanem a divat is! Ezek a minták egyre elterjedtebbek a ruhákon, de ma bemutatjuk, hogy a szépségápolásban is sokkal inkább kedveltté válnak.

Biztosan ti is találkoztatok már vele, de tovább görgettetek vagy egyszerűen nem néztétek meg jobban. Egy-egy érdekesebb köröm, egy furcsa tusvonal, sőt, még frizurában is megjelenik! Így már rémlik, igaz? Mutatok nektek pár szuper ötletet, hasson rátok inspirációként és idén tavasszal próbáljatok ki valami újat, lépjetek ki a szépségápolási komfortzónátokból!

Frizura

Az elmúlt években kezdett elterjedni az a fajta hajfestési módszer, amellyel különleges mintákat alakítanak ki, leginkább lépcsőzetes, négyzet alakban. Ezzel az egész hajtömeg optikailag plusz dimenziót kap és attól függően, hogy milyen szögben és mennyi fény éri, mindig másképp mutat.

 geo

Éljen a borotva! Na, nem az egész fejtetőn, de a 2000-es évek divatja visszatérni látszik, csak most a nőknél. Mindenki emlékezhet rá, amikor a férfiak mintás hajjal tértek vissza a fodrásztól; ezt az elmúlt 1-2 évben a nők kezdték átvenni. A tarkó felett, géppel lenyírt hajat borotvált, geometrikus mintákkal díszítve kitűnhetünk a tömegből, de azért is jó választás, mert ha nem szeretnénk, hogy látszódjon az extrém hajviselet, egyszerűen leengedjük a hajunkat.

geo1

Smink

Azt már fentebb is említettem, hogy a tusvonal tekintetében igen elterjedt ez az extrém technika, de más területeken is találkozni vele. A szemfesték is készülhet ilyen sablonnal, de a bátrabbak akár a rúzst is bevállalhatják! Fesztiválokra tökéletes ötlet, ha az arcod egyik oldalán, a szemed mellett végigfut egy-egy alakzat – feltűnő és trendi leszel!

Köröm

Azoknak, akik kevésbé bevállalósak, de mégis szívesen hódolnának ennek a trendnek! Ehhez aztán biztos kéz kell, határozott mozdulatokkal, de ha egyébként is szeretsz különböző mintákat festeni a körmödre, akkor ez sem lehet majd akadály. Hogy a hatást fokozd, válassz kontraszt színeket, így még inkább kiadja majd a formákat! Az egyszerű fekete-fehér verzió pedig egyszerre letisztult és különleges. Játssz, kísérletezz bátran a színekkel és mintákkal, imádni fogod a végeredményt.

Tetoválás

Szerintem valamilyen szinten a tetoválás is szépség kategória, ezért helye van a cikkben. A geometriában az az egyedi, hogy kicsi az esélye, hogy két egyforma mintát rajzol meg valaki, tehát ha neked ez a tetoválás tetszik, vállald be nyugodtan, nem leszel tucat! A minimalista elképzeléstől a feltűnő, színes tervekig minden megvalósítható, de mindenképp jó referenciával rendelkező tetováló mestert válassz, mert az egyenes vonalak sokszor a legnehezebben kivitelezhetőek!

 

Ti mivel kezditek majd a kísérletezést? Legyetek bátrak, színesek és válasszatok valami izgalmasat!

A képek forrása: Pinterest