Hogyan érd el, hogy a pasid testvérei kedveljenek?

Azt hitted a munkádnak azzal vége is szakad, ha meggyőzöd a barátod szüleit – főképp az anyukáját -, hogy te egy rendes, jóravaló lány vagy? Akkor hatalmasat tévedtél, ugyanis ez bizony még csak a belépő volt a pasid családjának világába.

Amennyiben némi tiszteletet és szimpátiát keltesz a testvérben, még akkor is rengeteget nősz a pasid szemében, (szerencsére nem kilogrammokban) ha az történetesen ki nem állhatja a testvérét, nem beszélve arról, hogy ilyenkor nem csak a pasidnak imponálhatsz, de a szüleinek is. Főként a drága mamának, hiszen ő ugye mindkét gyerekét teljes szívből imádja. Ráadásul, ha szuper kapcsolatot ápol a gyerekeivel, elég jól jössz ki abból, ha a pasid testvére szép dolgokat rebesget rólad a mama fülébe.

De hogyan érd el, hogy kedveljen? Ne aggódj, nem kell legjobb barátoknak lennetek, csak pár apróságot kell megtenned az ügy érdekében.

 

Mindig köszönj neki, ha látod!

Nehogy fejed lehajtva sunnyogj el mellette, ha meglátod a családja házában – fejet fel, szemkontaktus, és széles mosoly, az mindig működik! De legalábbis túl nagyot nem hibázhatsz vele.

tenor

Dicsérd meg!

Ez főleg akkor jó, vagy legalábbis bombabiztos ötlet, ha lánytestvérről van szó: mindig dicsérd meg a külsejét, a frizuráját, a sminkjét, az új cipőjét, akármit, ha annyira lehetetlenül borzalmas teremtés, legalább a függönyéről ejts pár kedves szót. Így ő is boldog lesz, és a mama is örülni fog és büszke lesz magára, milyen nagyszerű és szerethető gyerekei vannak.

partsofface

Kérdezd meg tőle mi újság!

Természetesen ezt is inkább abban az esetben, ha a testvér kissé nyitottabb és alapvetően szeret kapcsolatot létesíteni másokkal. Amennyiben pedig inkább egy zárkózottabb és könnyedén zavarba jövő testvérről van szó, csak mosolyogj rá kedvesen és ne erőltess rá semmit, vagy gyorsan és röviden megválaszolható, lényegre törő kérdésekkel igyekezz megtörni a jeget nála.

friends-anniversary-gif-9-o_fwsold

Köszöntsd fel!

Bizony, nem csak a szülőket érdemes felköszönteni a szülinapokon és/vagy névnapokon. Amennyiben pedig a barátod és a testvére egy helyen laknak, egy szimpla tábla csokival mindig jó pontot szerezhetsz. Abban a kitüntetett esetben pedig, ha még egy családi ünneplésre is meghívnak, tényleg készülj fel a jeles eseményre egy szép csomagolással.

Védd meg!

Ennek első számú szabálynak kellene lennie – amennyiben a pasid egy kis diktátorként működik a családban, ne félj megvédeni a testvérét, ha elkezdi cikizni és/vagy ugráltatni! Elképesztő hálás lesz tőle, és nem fogja még kellemetlenül is érezni magát amiatt, hogy az öccse/bátyja a barátnője előtt alázza meg.

tumblr_njb9ddj4jj1tpzcdco1_r1_500

Nevess a viccein!

Kötelezően ajánlott, még ha a világ legbénább favicceivel is fáraszt téged. Persze ne vidd túlzásba, ne próbálj meg mindenáron hihetetlenül jófej és tenyérbe mászóan barátságos és mézes-mázos lenni, és ne te nevess a leghangosabban a morbid viccein, mert érezni fogja, hogy szándékosan teszed. A lényeg a lényeg: érezze a törődést.

you-should-have-waited-until-your-finances-were-order