Hogyan tedd pozitívvá a hozzáállásod bármilyen helyzetben?

Mosolyogva indul a napod, de lekésed a buszt, magadra öntöd a kávét és még a főnököd is leszúr valamiért. Ember legyen a talpán, aki ilyen helyzetben még mindig képes a jót látni a dolgokban…

Bizony vannak olyan szituációk az életben, amikor a legnagyobb kínlódásaink ellenére sem vagyunk képesek pozitívak lenni. Ilyenkor lefagy a rendszer és egy kiváltó ok, vagy eseménysorozat hatására feldühödünk, vagy éppenséggel mélységes letargiába esünk. Jó lenne, ha ezekben a percekben mellettünk teremne egy kis tündér, aki megvigasztal és némi varázsporral megszünteti azt, ami fájdalmunk kiváltó oka.

copyright by http://d1u2s20mo6at4b.cloudfront.net

Sajnos nem ismerünk ilyen tündéreket (bár rájuk utaló jeleket naponta látunk), de egyet biztosan tudunk: a gyógyír létezik és minden esetben belőlünk fakad.

1. Fogadd el a helyzeted

Bármi is legyen bánatod tárgya, engedj neki és fogadd el, hogy megtörtént. Minél inkább próbálod elutasítani, vagy minél dühösebben küzdesz az igazadért, annál mélyebbre fogsz csúszni. Ami történt, megtörtént.

2. Jogod van a szomorúságra

5dc86cf20b930f1926d40776e588db98

Szomorúság, csalódottság, düh. Ezek természetes érzések, így neked is jogod van hozzájuk. Engedd ki a fáradt gőzt, de ügyelj, hogy amint “kiürült”, zárd le és indulj újra pozitív irányba

3. Lásd be, hogy a pozitív látásmód elhatározás kérdése

Nem születtünk negatívnak, vagy pozitívnak, sőt, valójában nincsenek is jó vagy rossz helyzetek, csupán mi értékeljük őket valamilyennek gondolatban. A jövőben minden kellemetlen eseményhez írj fel magadnak 3 dolgot, amiért jó az, ami történt. Ha ezt szokássá változtatod, hamarosan gyökerestül megváltozik az életed.

4. Szóhasználat

copyright by Pinterest

Építs a szótáradba olyan kifejezéseket, mint “bizakodó vagyok”, vagy “biztos ez is megoldódik”. A reményteli szófordulatok megkönnyítik a napjaid, főleg akkor, ha azok éppen stresszesen alakulnak.

5. Vedd magad körül boldog emberekkel

copyright by Pinterest

Nem kell, hogy napi 24 órában vigyorogjanak, de általában legyenek reményteliek a jövővel kapcsolatban. Ha ilyen emberekkel töltesz időt, hamar átragad rád a pozitivitásuk és akkor is “magukkal tudnak húzni”, ha épp a padlón vagy.

6. Varázsolj magadnak energiát

Találj ki egy motiváló mondatot és tedd azt a napi mantráddá! Ilyen lehet például a “Ma valami fantasztikus fog történni!”,vagy “Alig várom a mai nap meglepetéseit!”. Ezeket a sorokat akár írd ki egy kis cetlire és ragaszd fel a fürdőszobai tükörre, vagy a monitorod sarkára, hogy naponta többször is lásd!

copyright by Pinterest

A balszerencsés helyzeteket sajnos nem mindig tudjuk elkerülni, de a lényeg az, hogy minden helyzetben észrevegyük, ami az igazán fontos és 100%-ig kiélvezzük az élet minden pillanatát!