Hola Barcelona!

Ha nem voltál még Barcelonában, akkor is biztos vagyok benne, hogy álmodozva fogod olvasni ezeket a sorokat, mert a szíved újra és újra visszahúz ebbe a csodálatos városba.

De miért is ez a Barcelona-imádat? Mivel több ez a város, mint bármelyik másik és miért van úgy oda mindenki annyira érte? Nos, ezt ki kell próbálni, mert máshogy egyszerűen nem lehet átérezni ezt az egészet. A környezet varázslatos, az utcák és az egész város felépítése elképesztően rendezett, és minden van, ami egy tökéletes hétvégéhez vagy nyaraláshoz kell a turistának: isteni ételek, fergeteges hangulat, tenger a fürdőzéshez, no meg dombok a csodálatos panorámaképek elkészítéséhez. Persze most csak kiragadtam pár dolgot, ennél sokkal részletesebben bele lehet menni a dolgokba. Nem fogunk pontról pontra végigmenni a főbb látványosságokon, mert ha beütöd Google-be, akkor már bőven találsz róla száz meg egy másik cikket is. Inkább nézzünk néhány gyakorlati tudnivalót ami ahhoz kell, hogy eljuss a városba, aztán pedig élvezd a hangulatát. dd399049e984a93891b6cfb1f95e3408

Utazás és szállás

Az első kérdés a hogyan és mennyiért jussunk el oda. A legjobb keresőnek a Skyscanner-t tartom, mert rengeteg légitársaságot foglal magában, és megmutatja, hogy az adott napokon a kiválasztott városba ki mennyiért kínálja a jegyeket. Sőt, olyan opciója is van, hogy egyszerűen beállítod a célállomást, és megnézed, melyik hónapban talál legolcsóbban jegyeket. Így történhet meg, hogy idén novemberben akár 15.000 forintból is megvan egy oda-vissza jegy Barcelonába…az azért nem rossz ajánlat, ugye?

fe9d2c6b46e85f9c0db84e2aee4e24bd

Szállás tekintetében nem javasolok konkrétat, mert a legolcsóbb hosteltől elkezdve a legdrágább tengerparti hotelig minden van. Személy szerint én nagyon szeretem az Airbnb-t, mert szuper lakásokat lehet kifogni központi helyeken, és így egy kicsit mindig bele lehet látni a helyiek életébe is. Persze vannak, akik szeretnek álmosan leslattyogni a reggeliért a hotelben, és csak utána elindulni felfedezni a látnivalókat. Mérlegeld, hogy milyen programokon szeretnétek részt venni, és mi fér bele a költségvetésbe. Ha pedig belőttél egy árkategóriát a szállásra, akkor szinte az összes oldalon be tudod állítani az ár szerinti szűrést.

b88ec0be962470f759dde448eab834e8

Isteni ételek

Ha hotelbe mész, hidd el, nem érdemes befizetni a félpanzióra, bőven elég lesz a reggeli. Nem szabad kihagyni a kis autentikus éttermeket, ahol a méltán népszerű tapasokat lehet megkóstolni. Az már más kérdés, hogy nehéz lesz kiválasztani, miből is csipegess össze, mert van minden, ami szem szájnak ingere… Vétek kihagyni a paellát, amit biztosan ismersz te is, hiszen egy világhírű spanyol nemzeti étel. Gondolom mondani sem kell, hogy itt aztán frissen fogott hozzávalókból készül, tehát nem fogsz csalódni az ízvilágban. Érdemes kilátogatni a Boqueria piacra, sőt mi több, én biztos, hogy innen vinném a szuvenírt is az otthon maradottaknak. Hihetetlen illatok, isteni zöldségek és gyümölcsök, tengeri finomságok, sajtok, sonkák…tényleg azt kell mondanom, hogy hatalmas élményt hagy ki, aki nem látogat el ide.

f90717efbec5c6d7dcd4479bcd083e5e

A tengerpart

Nem sok olyan ennyire népszerű város van, aminek ilyen szuper tengerpartja lenne. Ha már elég volt a sok építészeti remekműből és egy kicsit gyönyörködnél a naplementében a tengerparton, akkor erre itt megvan a tökéletes lehetőség. Kilométereken keresztül válogathatunk a strandok közül, ráadásul több metrómegálló is van ezek mentén, így a megközelítésük is egyszerű. Ha mindig is vágytál egy jó kis tengerparti futásra kora reggel, akkor garantálhatom, hogy ez egy tökéletes helyszín a bakancslista ezen tételének kipipálására.

e51ed1f5dc9d9453c004688f55e75d80

A legszebb látnivalók

Felsorolni lehetetlen mindent, illetve az is kérdéses, hogy kinek mi az érdeklődési köre. Barcelonában remekül kiélhetik magukat az építészet és művészet iránt érdeklődők, de a gasztronómia szerelmesei is megtalálják a számításaikat. Néhány kötelező látnivaló: Sagrada Família, Güell park, La Rambla sétány, Casa Milá, Camp Nou stadion…apropó, stadion! Ugye tudod, hogy ezt egy focirajongó pasi sem hagyná ki?

71c47b7985060b25242d6f69462207f0

Remélem, sikerült egy kicsit átadni az érzésből, és hamarosan Te is személyesen tapasztalhatod meg ezeket az élményeket, ha eddig még nem sikerült volna ellátogatni Barcelonába – utána biztos, hogy neked is a szíved egyik csücskébe fog kerülni.

A képek forrása: Pinterest