Hollywood IT lányai az évek folyamán

Spoiler alert: pánikra semmi ok, az alábbi listában még véletlenül sem kapott helyet Kylie vagy Kendall Jenner. Azonban összeszedtük azokat a mindannyiunk által szeretett IT lányokat, akik egészen a hatvanas évektől kezdve napjainkig meghatározták életünk női szépségideáljait.

Már előre is elnézést kérünk amennyiben kihagytunk valakit, de nem tehetünk róla, túl sok sikeres és nagyszerű nő lehetett a példaképünk az évek során.

És kik is ők egészen pontosan?

2011: Jennifer Lawrence

 Nem tudjuk hallottatok-e már J-Law-ról, de egyértelműen ő az utóbbi évek legnagyobb A-listás sztárja. Minden egyes film amiben megjelenik, tuti siker lesz, és már egészen fiatalon Oscar-díjas színésznőként tekinthetünk rá. És még csak nem is ezért szeretjük – elmondhatatlanul humoros személyiségének köszönhetően, ha valamilyen különös módon a színészet mégse válna be (bár Oscar szerint eléggé bevált.), még mindig elmehet majd stand-up komikusnak.

2010: Emma Stone

Kedvenc élénk vörös (vagy éppen szőke) hajú Emmánk egyike, akinek szerencsére nem csak a hajszínére tudunk pozitívan reflektálni, de kiemelkedő szerepeire is, legyen az egy egyszerű vígjáték, egy Woody Allen film női főszerepe, dráma, vagy Ryan Gosling örökös partnere.

2007: Emma Watson

Ugyan még véletlenül sem 2007-ben robbant be a köztudatba, de legalább ekkor már 17 volt, ami miatt kevésbé érezzük kellemetlennek megemlíteni, hogy intelligens és bájos mivolta ellenére a fiúk… nos, egyértelmű vágyálma lett.

emma-watson-b23db382-e416-45a9-9c93-5c8abbad047b

2006: Anne Hathaway

Kedvenc hercegnőnk, akiről később nem csak az derült ki, hogy többet tud a romantikus vígjátékoknál, de az is, hogy remekül énekel.

2005: Rachel McAdams

Mert sosem fogjuk kiheverni a Notebook-ot. Vagy Ryan Goslingot.

2004: Lindsay Lohan

A kétezres évek elején Lindsay Lohan még hasonlított Lindsay Lohanre, és olyan filmekben szerepelt, amelyekre, mint a Spinédzserekre, mindig is reflektálni fogunk – mint például a Mean Girls.

2003: Beyoncé

Igen, tudjuk, hibáztunk. Beyoncé még legvadabb álmaiban sem lesz IT girl, tekintve, hogy ő az Univerzum vezére és királynője, aki mindemellett a világegyetem legszerényebb emberi lénye is egyben, de muszáj volt megemlítenünk.

beyonce-1474985938-compressed

2001: Reese Witherspoon

 Kedvenc szőkénk, aki anélkül táncolta végig a Harvard jogi karát, hogy akár egyszer is töredezett lett volna a hajvége. Mi meg anélkül nem tudunk átcsoszogni egy vizsgaidőszakon, hogy ne legyen gyomorfekélyünk.

1999: Britney Spears

 Avagy a tinilány, akit anyukáink minden bizonnyal gyűlöltek, mert miatta volt ki a derekunk általánosban.

1997: Sarah Michelle Gellar

Melyikünk ne nézte volna Buffy Summers kalandjait, aki tinédzser problémái mellett boldogan gyilkolászta a vámpírokat miközben néha össze is jött néhánnyal? (Nem ítélkezünk persze.)

1995: Alicia Silverstone

Még az is ismeri, akinek gőze nincs arról, hogy ki is ő – a mai napig szórakoztatjuk magunkat a Clueless, avagy Spinédzserek halhatatlan jeleneteivel és aranyköpéseivel, amelynek nem más volt a szupersztárja, mint ő.

gty_alicia_silverstone_book_sk_140416_16x9_992

1991: Jodie Foster

Gyerekszínészből lett hihetetlen felnőtt színész, tehetségének hála pedig A bárányok hallgatnak Clarice Starlingjaként kiérdemelte az Oscar-díjat is.

1990: Julia Roberts

Amikor még a romantikus vígjátékok nem voltak borzalmasak, ő volt az egyik legnagyobb sztárja a műfajnak – köszönhetően hatalmas mosolyának az 1990-es Pretty Womanben.

1989: Naomi Campbell

Az első afroamerikai modell, akit még az 2016-os szeptemberi Vogue főcímplapján is láthattunk, nem mintha nem szerepelt volna már jó pár Vogue címlapon korábban.

1985: Molly Ringwald

Egy újabb színésznő, akire mindig is emlékezni fogunk, úgy, mint a The Breakfast Club vagy a Pretty in Pink szeretnivaló és kellemetlen főhősére.

1979: Meryl Streep

Nem jut eszembe egyetlen olyan film se, amiben ne lett volna Meryl Streep maga a tökély – és jó párat láthattunk tőle, legyen az szívfacsaró dráma vagy elbűvölő romantikus vígjáték.

o-meryl-streep-facebook

1978: Olivia Newton-John

Ki ne látott volna legalább egy rövidke videó klipet a Grease című filmből Sandy-vel, azaz Oliviával és John Travoltával a főszerepben?

1977: Diane Keaton

Már a Keresztapa idején is imádtuk (Na nem mi, de a szüleink biztosan, mi csak később csatlakoztunk.), de az Annie Hall mindenkinek a stílusérzékét elmozdította egy bizonyos irányba.

1976: Farrah Fawcett

 Még Cameron Diazék triója előtt bizony Farrah volt az angyalok első generációjának legnagyobb sztárja.

farrah-fawcett1477840548

1973: Liza Minelli

Senkit sem lephet meg, hogy az Óz, a csodák csodája Dorothy-jának, Judy Garlandnak a kislánya egy igazi IT girl, avagy immáron IT womanné avanzsálódott. Fun fact viszont, hogy Liza egyik férje nem volt más, mint az Óz, a csodák csodája bádogemberének a fia.

1971: Tina Turner

A tizenegyszeres Grammy-díjjal és többszörös Golden Globe díjjal jutalmazott Tina nem csak, hogy a Rock ‘n’ Roll királynője, de a rock and roll halhatatlanjai közé is beválasztották.

1968: Barbra Streisand

A jelenleg 74 éves és még mindig gyönyörű, újabb Oscar-díjas művésznő – Barbra a Funny Girl-ben nyújtott páratlan alakításáért vihette haza az aranyszobrot.

1963: Elizabeth Taylor

 Minden idők egyik legnagyobb költségvetésű filmjének, a Cleopatrának nagyasszonya, aki 1960-ban a Butterfield 8-ért, a legjobb női főszerepért járó Oscar-díjat is megszerezte.

1961: Audrey Hepburn

 Végül, de nem utolsó sorban pedig valószínűleg nem kell külön bemutatnunk a Breakfast at Tiffany’s lélegzetelállítóan gyönyörű és törékeny Holly Golightly-ját.

audrey-hepburn-1

Forrás.