“Időtálló elegancia, magyar gondolat, modern kézművesség.” – Frank Adél bemutatója

„Időtálló elegancia, magyar gondolat, modern kézművesség.”

Frank Adél divattervező iparművész idei nagybemutatójának a Duna Palota patinás épülete adott otthont május 17-én. A tervezőnő legújabb kollekciója közel 150 vendég előtt mutatkozott be a Palotában, a bemutató utáni kellemes hangulatról a neves villányi Bock Pincészet boraiból összeállított borkóstoló gondoskodott. Frank Adél divattervező iparművész 3 éve rendezett utoljára nagybemutatót Budapesten. Azóta megszületett kislánya, Hanna Kíra, így a tervezőnő életében néhány évre a család került a középpontba, ma azonban újra alkot s dolgozik. A május 17-ei divatbemutató már a családi élet és a munka egyensúlyáról adott tanúbizonyságot.

DSC-5731

 

Frank Adél kollekciójára és kiegészítőire az időtálló elegancia mellett a fiatalos lendület épp oly jellemző, mint az ősi kézműves technikák szeretete. A legújabb kollekcióban kisebb és nagyobb méretű ruhák (38-tól 48-ig) is helyet kaptak, így mindenki számára tökéletes alternatívát nyújtanak – legyen szó mozgalmas hétköznapokról vagy exkluzív alkalmakról.

A nagybemutatón Frank Adél legújabb, 2012. tavaszi-nyári kollekcióját tekinthették meg a Vendégek, ám a márelőkészületben lévő 2012-2013. őszi-téli kollekció néhány darabja is bemutatkozott: különleges, szőrmével és bőrrel kombinált ruhákat, patchwork bőrtermékeket láthattak az érdeklődők.

A bemutatón olyan darabok is bemutatkoztak, amik már Londonban és Moszkvában is sikert arattak, így bizonyítva azt az időtálló eleganciát, amely Frank Adél terveinek és munkáinak az egyik legfontosabb védjegye.A bemutatón különböző méretű, testalkatú és karakterű modelleken láthatták a vendégek a kollekció darabjait, hiszen a tervezőnő az időtálló elegancia hangsúlyozása mellett azt tartja a legfontosabbnak, hogy az általa tervezett ruhában bármely generáció, bármely személyiség megtalálja önmagát. Az elrugaszkodott, már-már hordhatatlan ruhák helyett Frank Adél divatbemutatóján a hordhatóságé volt a főszerep: a kisebb méretű és a teltebb modellek egyaránt olyan ruhákat és kiegészítőket (bőrtáskák, bőrövek; bőrkesztyűk: Gant Pécsi Kesztyű Kft.) mutattak be, amelyek évek múlva is nyugodt szívvel viselhetőek. A különleges minőségű, Párizsból és Olaszországból beszerzett, magas szintű technológiával elkészített, ugyanakkor természetes alapanyagoknak (hernyóselyemtől a valódi bőrig) köszönhetően a Frank Adél tervezte ruhák garantálják a hosszú távú hordhatóságot. A bemutató sajátja volt a ’20-as évek vonalvezetésének modern feldolgozása is. Az egyedi készítésű ruhák rengeteg kézimunkával készültek, így teremtve meg a modern kézművességet Frank Adél
munkáiban. A kézzel felvarrt gyöngyök, a steppelés, az alaknyújtó piézés, valamint a patchwork technikának köszönhetően minden egyes ruha egyedi kézművestermék.

[box_info]

A kollekció darabjai Frank Adél két szalonjában vásárolhatóak meg:

1052 Budapest, Párizsi utca 6/b., +36-20/437-75-55
7630 Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed – Boltok utcája, Zsolnay V. u. 37., +36-20/283-86-81

[/box_info]