Így előzd meg a kiszáradt bőrt!

A hűvösebb idő beköszöntével bizony nem csupán a melegebb ruhadarabok előkeresése a dolgunk, ugyanennyi figyelmet kell szánni a legfontosabb “takarónkra” is, a bőrünkre.

Természetesen könnyen előfordulhat, hogy sokan egész életükben küzdenek a kiszáradt bőr ellen, tehát nem csak bizonyos külső környezeti hatások váltják ki ezt a kellemetlen érzést. Ilyenkor sajnos erős viszketéssel, bőrpírral is járhat a kiszáradás, de egy jó bőrgyógyász segítségével szerencsére rengeteg olyan segítséget kaphatunk, ami könnyebbé teszi az életünket. Ha alkalmanként küzdesz a problémával, akkor viszonylag könnyen segíthetsz magadon néhány praktika bevetésével. Mi most arra törekszünk, hogy elejét vegyük ennek a dolognak, és segítsünk téged olyan tippekkel, melyek betartásával könnyedén megelőzhető, hogy kellemetlenül érezd magad e miatt!

4ac6c50731bc0b410ebc9eefbd7892c9

Forró zuhanyok kerülése

Azt elismerjük, hogy nincs is jobb esténként, mint egy hosszú, kellemes, forró kád víz vagy zuhany, ahol kieresztheted kicsit a fáradt gőzt. Sajnos, ha a bőröd kiszáradásra hajlamos, akkor kerülni kell ezeket, mert megbontják a bőr lipid rétegét, és ez egyenes út a kiszáradásához. A legjobbat akkor teszed magadnak, ha csökkented a fürdés idejét 15-20 percre, és csak szimplán meleg vizet használsz a forró helyett.

e8d7ba3bfee97ce85130541d39a6ae07

Szappanok, tusfürdők

Szerencsére rengeteg lehetőségünk van válogatni a jobbnál jobb termékek közül, így nem vagyunk már arra kényszerülve, hogy a durva, szárító szappanokat használjuk. Ha nem is teheted meg, hogy méregdrága tusfürdőket vegyél, akkor is érdemes odafigyelni a választásra: egy hidratálót tartalmazó tusfürdő vagy egy kecsketejes szappan már könnyedén található 500-1000 forint között, és ennyit bizony megér az, hogy ne legyen cserepes a bőröd.

40cd0704a317c7a7b70ee151f8a28fde

Méregtelenítés, folyadék bevitel

Mondanunk sem kell, hogy amilyenek belül vagyunk, olyanok leszünk kívül is. Tehát, ha te folyamatosan cukros üdítőket iszol, gyorséttermi ételeket eszel, akkor az előbb utóbb meg fog látszani kívülről is, hiszen az egészségtelen táplálkozást nem hálálja meg a test. Figyelj a napi 3-4 liter víz fogyasztásra, a szervezetednek egyszerűen szüksége van rá. Ennek hiányában nem csak rengeteg belső szervi problémád lehet, de elsőként a bőröd fogja megsínyleni a figyelmetlenséget. Érdemes időközönként méregtelenítő kúrát is alkalmazni, mert ez nagyon jót tesz az anyagcserének, és javul a tápanyag felszívódás is.

f5a5e8e0fad4e11dcb642b253107b5d9

Óvatosan a szolival!

Bizony nagyon jó dolog a hideg, szeles időben élvezni a melengető “sugarakat”, és egy kis színt is szerezni a téli sápadtság ellen, az viszont köztudott, hogy a meleg levegő kiszárítja a bőrt. Érdemes a szoláriumban tájékozódni és a bőröd szárazságának megfelelő szolizás utáni hidratálókrémet is beszerezni, mert ezzel könnyűszerrel megelőzheted a kiszáradást.

2386bda31687ac2a57f644186bb0e460

Kényeztetés felsőfokon

Néha bizony megérdemeljük, hogy nekünk is járjon egy kis luxus. Nem is gondolnád, milyen csodára képes egy paraffinos kézápolás és masszázs, vagy hogy mennyire jót tesz a kirepedezett sarkaknak egy kis rózsavizes lábápolás.

e10894626390b85676521e028cc102f7

Persze van, akinek erre hetente lehetősége nyílik, de ha neked ez alkalmanként fér bele, akkor nézz szét például különböző kuponos oldalakon, pár ezer forintért egészen szuper kezeléseket tudsz vásárolni.

A képek forrása: Pinterest