Így használd a csillámport a trendi külsőhöz

A csillámpor az év bármely szakaszában előkerül, legyen szó esküvőről, karácsonyi partikról vagy a most aktuális fesztiválokról és nyár esti bulikról. Nem mindegy viszont, hogy hová, mivel visszük fel vagy rögzítjük, ezért adunk hozzá néhány tippet.

Egyáltalán nem új keletű dolog a manikűrbe némi csillogást csempészni, ám sokak még most sem tudják, ezt hogyan érdemes kivitelezni. A sminkelésben is egyre népszerűbb ez a díszítési technika és mint tudjuk, megjelentek a csillámos lenövéssel feldobott frizurák is, ezért ideje rendbe tenni, mit és hogyan érdemes!

Sminkekhez

Kezdjük azzal, amely a legszembetűnőbb, hiszen az arcunkat díszíti. Itt a fantáziátokra van bízva, hogy a smink mely területére viszitek fel, de a legjobban a szemkörnyéken mutat. Ehhez jó a sima csillámpor, a nagyobb glitterek, és kipróbálhatjátok a fémesen csillogó fóliákat is. Hogyan rögzítsétek? A kívánt területre vigyetek fel műszempilla ragasztót vagy glitter ragasztót, kicsit hagyjátok száradni, majd sima, szivacsos applikátor segítségével vigyétek fel a csillámtengert! Ezek a ragasztók 100 %-ban bőrbarát termékek és tartósak is, így vállaljátok be nyugodtan az éjszakát egy feltűnő, csillogó sminkkel!

glitter

Frizurákhoz

Mint már írtuk, a glitteres hajtő idén is nagyon trendi viselet marad majd, de a jó öreg, teljes hajon elszórt csillámpor sosem megy ki a divatból. Mindkét verzió elkészítéséhez egyetlen termékre van szükség: hajlakkra! Egyszerűen fújjatok egy adag lakkot oda, ahová a csillogást szeretnétek, majd mielőtt megszáradna, szórjátok rá a csillámport! Fixáljátok még egy réteg hajlakkal és készen is van a sziporkázó frizura. Jól mutat a hajtöveken, fonatok között és az egész hajhosszon is, próbáljátok ki mindet!

groot

Körmökre

Sosem megy ki a divatból! Szórhatjátok az egész körömre, csak a körömágy tövébe, de akár mintát is alakíthattok ki vele. Fessétek ki az alap színetekkel a körmeiteket, majd miután teljesen megszáradtak (ez nagyon fontos, különben a színbe is beleragad!), vigyetek fel oda egy vastagabb réteg átlátszó lakkot, ahol csillámmal szeretnétek díszíteni, akár formát is alakíthattok így ki. Mielőtt száradni kezdene, szórjátok bele a csillámport, nagyon finoman ütögessétek bele az ujjaitokkal. Miután meggyőződtetek róla, hogy a lakk megszáradt, egy ecsettel söpörjétek le a felesleges glittert, majd az egész manikűrt fixáljátok egy újabb, vastagabb réteg fedőlakkal, hogy ne álljon ki egyetlen csillám sem.

gnails

Már ti is tudjátok, hogy a glitterek felhasználáshoz sem különleges technika vagy eszköz nem kell, ezért vágjatok bele ti is, csillogjatok királynőként!

A képek forrása: Pinterest