Így készülnek Lucy Hale hullámai

Lucy Hale hosszú, dús hajjal vált ismertté, majd évekig így láthattuk minden héten a Pretty Little Liars epizódjaiban is. Az egyik évadba azonban új frizurával tért vissza és mindenki hasonló tincsekre vágyott!

Azt hiszem kijelenthetem, hogy a long bob fazon évek óta sláger a nők körében, főleg amiatt, mert a nagy, laza hullámok tökéletessé teszik. Ám sokan úgy gondolják, hogy túl bonyolult procedúra természetesnek ható hullámokat varázsolni, így inkább maradnak az aktuális frizurájuknál. Nos, Lucy fodrászának segítségével ma megtanulhatjátok, hogyan készülnek ezek a tincsek, így ezután ti is bátran belevághattok majd a frizuraváltásba, a rövidebb fazont is tudjátok majd kezelni és viselni.

1. A teljesen megszárított hajra fújjunk valamilyen dúsító és tartást adó sprayt vagy hajhabot és dolgozzuk bele kézzel. Minden esetben várjuk meg, amíg megszárad, mielőtt hővel formázzuk!

tsp

2. Jöhet a hajvasaló! Fontos, hogy ne kúpvasat használjuk, mivel azzal nem tudnánk kivitelezni az alábbi mozdulatot: Fogjunk rá a hajsimítóval egy közepesen vastag tincsre a hajtöveknél és oda-vissza mozdulatokkal kezdjünk el haladni a hajvégek felé. Tehát nem a szokásos technika kell, mint amikor begöndörítjük a hajunkat a hajvasalóval, hanem oda-vissza kell végezni a mozdulatsort, így kapjuk meg a lágy hullámokat és nem pedig göndör loknikat.

hv

3. Menjünk végig a hajtömegen és az sem gond, ha itt-ott kimarad néhány tincs, attól csak még természetesebb az összhatás, plusz mivel vastagabb tincsekkel kell dolgozni, takarják majd az esetleg egyenesen hagyott szálakat. Az arc mentén mindig kifelé irányuló mozdulattal induljunk a hajtöveknél, így a hullám szépen keretezi majd az arc vonalait.

hull

4. Fújjuk át vízzel! Ettől kap igazán “most léptem ki a tengerből” hatást. Elég néhány fújásnyi, éppen csak párás legyen a haj, majd “gyűrjük” össze a tincseket, hogy lágy hullámokat kapjon.

wsb

5. Végezetül nincs más hátra, mint a fixálás! Válasszunk egy megfelelő erősségű hajlakkot vagy fixáló sprayt és permetezzük be vele a kész frizurát. Ne túl közelről, mert akkor összeragadnak a tincsek és meg is keményednek, bőven elegendő, ha 20 cm távolságról fújjuk át a hullámokat.

hs

+1 Viseld! Tegyél fel hozzá egy szexi rúzst, némi szempillaspirált és egy ellenállhatatlan illatot. A pasik ugyanis imádják a kócos, hullámos frizurát, így ha ellested és begyakoroltad a frizurát, vesd be, amikor randevúzni indulsz vagy bulizni a csajokkal. Hidd el, felfigyelnek majd rád!

lhale1