Így viselj szoknyát télen

Télen nem csak a bundakabát és a sínadrág jöhet szóba, ha kimerészkedünk, hanem bizony a csinosabb ruhadarabok is. Mint például a szoknya!

Egy igazi Fashionfaver a hideg hónapok alatt is megtalálja a módját annak, hogy ezt a ruhadarabot viselhesse. Mindezt úgy, hogy nem fog fázni és közben nagyon stílusos is az összeállítása! Nyilván nem a könnyed sifon szoknyákat kell ilyenkor előkapni egy vékony, testszínű harisnyával (bár reméljük, ez mindenkinél világos), de azért megosztunk veletek néhány alap tippet, miként viselhetitek ilyenkor is a szoknyáitokat, ha eddig a szekrény mélyén várták a tavaszt.

Anyagok

Talán az egyik legfontosabb szempont a téli öltözködésben. Ilyenkor előnyösebb és ajánlottabb a vastagabb pamut, vászon, bőr és műbőr szoknyák viselése. Egyrészt azért, mert melegebbek, másrészt azért, mert combközépig érő csizmával és téli kabáttal elég nevetségesen mutatna egy lehelet könnyű, virágos kis szoknya.

bőr

Hosszúság

Itt lényegében bármi szóba jöhet, de a két végletet azért kerüljük el, ha egy mód van rá: a nagyon minit hagyjuk meg a nyári partikra, a földig érő darabokkal pedig előbb gyűjtünk össze minden latyakot és vizet az utakról, minthogy eszünkbe jutna felemelni a szoknyát.

A combközépig, térdig, térd alá érő darabok viszont bátran viselhetőek és remek választások egy-egy téli outfithez is és szuperül variálhatóak a különböző hosszúságú csizmákkal.

midi

A harisnya-kérdés

Nos, szerencsére ma már olyan csinos, meleg harisnyák is léteznek, amelyektől nem veszik el a lábunk vonala, mert nem 3 cm vastagságúak. Mindenképpen minimum 80-100 denes nejlonharisnyát válasszatok, ha ehhez az anyaghoz ragaszkodtok, de mi leginkább a pamut verziókat ajánlanánk. Egy biztos: télen senkit meg ne lássunk vékony, testszínű változatban! Télire a szürke és fekete színeket viseljük inkább, előnyösebben és értelmesebben is mutat.

grey

Mivel?

Nyilván kérdéses ilyenkor, hogy mit viseljünk fent. Az ing+blézer kombináció ebben az esetben is tuti befutó, de egy egyszerű pamut garbó vagy egy vastagabb kötött pulóver is kitűnő választás, természetesen ügyelve arra, hogy stílusban megegyezzen a szoknyával.

skirt2

Vagánnyá tehetjük az egyébként nőies szoknyát, ha választunk mellé egy műszőrme mellényt, ez esetben törekedjünk az egyszerű blúzra, mondjuk egy fekete pamut darab viselésére, hogy a mellény lehessen a szett középpontja.

mellény

Természetesen ne -20 fokban viseljétek, de az enyhébb téli napokon nyugodtan vessétek be a szoknyát, a tél nem egyenlő a nadrággal!

 

A képek forrása: Pinterest