Ikonikus menyasszonyok!

Bizonyára minden hölgy élete egyik legfontosabb napja, a saját esküvője. Akadnak lányok, kik már évekkel az esküvő ötlete előtt elkezdik tervezgetni a “nagy napot”, s szívesen lapozgatnak esküvői ruhakatalógusokat. Innen jött az ötlet, hiszen többen szívesen nézegetnek esküvői ruhákat, s most megmutatjuk az utóbbi jó pár év szinte már kultikussá vált költeményeit. A cikkben 4 olyan hölgyemény ruháját tekinthetitek meg, kik mára már ikonokká nőtték ki magukat. Olvashattok többek közt a gyönyörű Kate Middletonról, vagy Marilyn Monroe meghökkentő esküvői ruhájáról.

Kate Middleton, a hercegnős menyasszony!

Copyright by GoogleTalán az utóbbi 5-10 év legnagyszabásúbb, s legtitkosabb esküvőjének is nevezhetjük Kate Middleton és Vilmos Herceg esküvőjét. Az esküvőt a világ összes csatornáján közvetítették, így szemtanúi lehettünk mi is a 2011-es királyi esküvőnek. Fogadások, találgatások, tippek hada előzte meg Kate ruháját, hiszen az esküvő napjáig egy pillantásnyira sem lehetett látni az esküvői ruhát. Eljött az esküvő napja, s a gyönyörű Kate egy csodálatos Alexander McQueen költeményt viselt, mely tökéletesen állt a hercegnőnek.

Lady Diana, újra egy angol menyasszony!

Copyright by GoogleHa már előbb az angol királyi családról volt szó, akkor nem hagyhatjuk ki Lady Diana és Károly Herceg esküvőjét sem. Igaz, hogy 1981-ben zajlódott le az esküvő, de a hercegnő ruhája szinte elsőként jut mindenki eszébe, ha esküvői ruhákra kell gondolni. Diana, egy óriási uszállyal tervezett szinte már “habcsók” ruhát viselt, melyet David és Elizabeth Emanuel tervezett. A ruha a “leghosszabb esküvői ruha” (8 méter) jelzőt is megkapta, hiszen ez az eddigi leghosszabb ruha a királyi esküvők történelmében! Wow!

Audrey Hepburn, a rózsás menyasszony!

Copyright by GoogleIgaz, hogy 1954-ben történt Audrey és férje esküvője, de úgy néz ki a világhírű színésznő még a mai hírességekre is hatással van. Audrey egy Balmain ballerina-dressre emlékeztető ruhát, s fején egy rózsakoszorút viselt. A színésznő elbűvölő volt ebben a “kis” esküvői ruhában, így nem meglepő, hogy Natalie Portman is ötletett merített az összeállításból. Natalie mindig is példaképének tartotta Hepburnt, így nem véletlen, hogy esküvői ruháját sokan Audrey ruhájának “fiatalosabb” változatának tartják. Portman szintén egy hasonló ruhát és virágkoszúrt viselt.

Marilyn Monroe, a fekete menyasszony!

Copyright by GoogleSokan gondolnák, hogy amilyen fényűző és botrányos életet élt Marilyn Monroe, így esküvői ruhája is óriási, ragyogó, Diana ruhájához hasonló lehetett. És nem! Igaz, hogy kétszer ment férjhez, azonban egyik ruhája sem olyan volt, mint amire bárki is számított volna. Marilyn 1954-ben másodszorra ment férjhez, ebben az évben Joe DiMaggiohoz. A gyönyörű szexszimbólum egy FEKETE! kiskosztümöt viselt (fehér gallérral). A fekete esküvői-kosztüm miatt, Marilyn még a mai napig kilóg a sorból. (Valószínű ez is volt a célja..)

Ha ötletet nem is sikerült belőlük meríteni, azt beláthatjuk, hogy ezek a menyasszonyok tettek ruhájuk sikerességéért/hírhedtségéért!