Íme 2018 hat legnagyobb divatirányzata!

Így február közepén még mindig tombol bennünk az újév friss és lehetőségekkel teli érzése, és nincs ez másként a divattal sem, hiszen alig férünk a bőrünkbe, olyan kíváncsiak vagyunk, hogy vajon milyen trendeket tartogat ez az év a számunkra. Követni fogjuk, vagy makacsul ignoráljuk a ránk leselkedő trendáradatot?

Újévi fogadalmakat tenni, pláne megtartani még a legoptimistább ember számára is nehéz lehet, kivéve, ha ez a fogadalom arról szól, hogy a 2018-as szám bűvöletében felfrissítsük a ruhatárunkat! Az amerikai PureWow összegyűjtötte azt a hat alapvető fashion vonalat, ami igencsak meghatározónak ígérkezik az idei évben. Mindenki felkészült?

Sötét farmer

Aggodalomra semmi ok, nem arról van szó, hogy a sarokba kéne dobnod a kedvenc elnyűtt Levi’s farmerodat. De hidd el, előbb utóbb beadod a derekad, és idén utat fogsz engedni a nőies szabásvonalú, fényesebb, indigó árnyalatban pompázó farmernak is! Ja, és még valami: ez a farmerdzsekire is ugyanúgy érvényes!

fashion_trends_dark_denim

Rojtok és tollak

Miért érnéd be kevesebbel, vagyis teljesen átlagos szegélyekkel, ha némi rojttal is belecsempészhetnél egy kis játékosságot minden mozdulatodba? Ahogy a rojtok vagy tollak ide-oda himbálódznak, az egyszerűen mesés! Újabban a “mind flapper” és az “old Hollywood” jelzőkkel illetik ezt a trendet, de hidd el, ha a megfelelő kiegészítőkkel kombinálod, abszolút modern lesz az összkép!

fashion_trends_fringe

Ceruzaszoknya

A jobbra-balra harangozó midik már évek óta elsöprő egyeduralmat élveznek, de mostmár épp itt az ideje, hogy kicsit színesítsünk a palettán, és újból elővegyük a klasszikus, testhezálló fazonokat is. Ha esetleg attól tartasz, túlontúl úgy festenél benne, mint aki épp a reggel 9 órási igazgatói meetingre esett be, próbáld lazább darabokkal párosítani, mint például egy rövid ujjú póló vagy egy bomberdzseki. Így elkerülhető a szigorú business woman hatás!

fashion_trends_pencil_skirts

Levendula

A Pantone vállalat idén az ultraibolyát választotta az év színének. Természetesen a lila árnyalatai- főleg a levendulaszín- már az idei trendben is abszolút az élen járnak, és ki ne asszociálna egyből a virágzó tavaszra erről az üde színárnyalatról? Dobd fel az egyébként teljesen natúr szettedet a levendula pasztel árnyalatával, vagy ami még jobb: a lilát párosítsd egy merészebb, vibráló színnel! Idén ne félj kombinálni az intenzívebb színeket egymással, hiszen ez is a 2018-as év egyik fő meghatározó vonala lesz!

fashion_trends_lavender (1)

Övtáskák

Jól olvastad, 2018-ban az övtáska fog a nagy visszatérő szerepében tetszelegni. Még tavaly láttunk némi kísérletet arra, hogy újra belopózzon a szívünkbe – nem sok sikerrel -, idén már újra tarolni fog. Jobb lesz időben beszerezned egyet, mielőtt a barátnőid mind megelőznének!

fashion_trends_belt_bag

Kitten heels

Épphogy csak elkezdték uralni a cipőgyűjteményünket a masszív, vastag sarkú darabok, a törpesarkú úgy tűnik, ellenállást nem tűrve ugrott vissza- vagyis hogy előre!- a 2018-as cipőtrend élére. Bár a formáját tekintve egy abszolút nőies darabról van szó, ugyanakkor a “nagyis” asszociációink is akaratlanul előtörhetnek a törpesarkú láttán. Ez az apróság tulajdonképp egész egyszerűen kiküszöbölhető, ha például egy mókás papucsverziót, vagy egy metálszínű bokacsizmát húzol fel!

fashion_trends_kitten_heels

 

Forrás: www.purewow.com

Képek forrása: Pinterest