Inspiráció: Amy Purdy

Ha elvesztetted a motivációdat, ha kicsit úgy érzed, minden ellened van mostanság, ha félsz beteljesíteni vágyaidat, mert „úgysem fog sikerülni”-alapon állsz hozzá, akkor itt van egy igaz történet, melynek elolvasása után garantálom, hogy másképp fogod szemlélni az életedet!

Mivel kicsiny országunkban éghajlati adottságok hiánya miatt a snowboardozás nem tartozik a legkedveltebb sportok közé, ezért lehetséges, hogy még nem is hallottál Amy Purdy-ről, a kétszeres snowboard-paralimpikonról. Ennek ellenére buzdítalak mégis Amy történetének végigolvasására, mert tapasztalatból írom, hogy képes visszaadni az elvesztett motivációdat, még akkor is, ha közöd nincs a sporthoz. A mögötte lévő álom, vágy, akarat és kitartás elfelejteti veled, hogy melyik sportról is van szó. Ám akik kedvelik a táncos tehetségkutatókat vagy általában véve a táncot, azoknak is a figyelmébe ajánlom ezt a sztorit, hiszen a csodaszép sportolónő feltűnt a Dancing with the Stars című amerikai táncos műsorban is Derek Hough oldalán.

DTWS
instagram: @amypurdygurl

Alapinformációk

Amelia Michelle Purdy 1979. november 7-én született Las Vegasban. Amerikai színésznő, modell, motivációs tréner, ruhatervező, író és nem utolsósorban snowboard-paralimpikon, aki 2014-ben bronz-, idén pedig ezüstérmet nyert a téli paralimpián. 2015-ben feleségül ment Daniel Gale-hez, akivel még 2005-ben létrehozott egy extrém sportolókat támogató szervezetet Adaptive Action Sports néven.

ezüst
instagram: @amypurdygurl

A története

Amy kislány kora óta snowboardozni akart, hegyekbe akart költözni, ahol akár mindennap is tudott volna gyakorolni. 19 éves korában megszerezte a gyógyterapeuta papírját, majd a hegyekbe költözött, hogy megvalósítsa álmait.

Egy nap azonban rosszul érezte magát a munkában, influenza gyanújával haza kéredzkedett, hogy kikúrálja magát, ám 24 óra leforgása alatt kómába került. Bakteriális agyhártyagyulladást állapítottak meg nála, aminek következtében elvesztette a lépét, a veséit, a hallását a bal fülére és térdtől lefelé mindkét lábát. Mindössze 2 % esélyt adtak az orvosok neki az életben maradásra. Purdy kisasszony meghazudtolva az orvosokat felépült, szülővárosában szinte csodaként tekintettek rá, hiszen 20 év után először ő volt az, aki túlélte ezt a betegséget.

A rengeteg támogatás ellenére, miután kiengedték a kórházból, nem akart élni, nem akarta műlábakkal folytatni ezt az életet. Első lépéseit édesanyjával tette meg, melynek iszonyatos fájdalmai után hetekig ki sem kelt az ágyból. Majd egy nap megkérdezte magától, hogy: Ha az életed egy könyv lenne, aminek te magad vagy az írója, hogyan írnád meg a saját történetedet? Gyakorlatilag saját magát ösztönözte az életre. Próbálkozott, napról napra jobban, majd egy nap egy kellemes dallam szólalt meg a rádióból és táncra perdült apjával. Mindig is szeretett táncolni, ez is további erőt adott neki.

family
Amy és a mindenben támogató családja / instagram: @amypurdygurl

21 éves korában édesapjától a világ legszebb ajándékát kapta szülinapjára: egy vesét. Megmentette kislánya életét, esélyt adott arra, hogy teljes életet éljen. Amy nagyon hálás neki, azóta minden interjúban hősként emlegeti apját, aki kétszer adott neki életet: egyszer, mikor a világra jött és másodszor, mikor a vesedonorja volt.

dad
instagram: @amypurdygurl

A DWTS műsor egyik adásában is elmesélte a történetét. Érdemes megtekinteni, ugyanis a történet végén táncolni is láthatód a gyönyörű hősnőt.

Csak nyisd ki a szemed és lásd az Élet milyen szép

Csak nyisd ki a szemed és lásd az Élet milyen szép. 5.7K likes. Csak nyisd ki a szemed, és lásd meg azt amid van, mert lehet, hogy te nem látod, de másnak nagy kincs lenne, ha az övé volna . . .

Azóta

Gondolkodása óriási változásokon ment keresztül, teljesen megváltozott az élete. Megtalálta a műlábak szépségét is: ő dönthette el, hogy hány centi akar lenni, hogy éppen hanyas lába legyen, és élvezte, hogy snowboardozás közben már nem fáznak a lábai.

segitseg
instagram: @amypurdygurl

Elhatározta, hogy segíteni akar sorstársain, többek között ezért is hozta létre Daniellel a szervezetüket. Kiadott néhány motivációs könyvet is, és folyamatosan fellépésekre hívják, hogy ösztönzően hasson az emberekre: egyik leghíresebb beszédét a TED szórakoztató és ismeretterjesztő színpadán adta, melyet alább megtekinthetsz:

Mostmár Te is hiszel a csodákban?