Inspiráló kultúrák: India

A keleti kultúrák gyöngyszeme, India megannyi kincset rejt magában. Már a filmvásznon is számtalanszor megcsodálhattuk szépségét és egyediségét, például a Gettómilliomos című filmben, ami csodálatos helyszíneket mutatott be, de a kevésbé frekventált helyszíneket is megéri körbejárni.

Hivatalosan Indiai Köztársaság, földrajzilag a Föld hetedig legnagyobb és második legnépesebb országa. India a kulturális értékek országaként él a köztudatban. Az ókortól megalakuló birodalmak fontos szerepet játszottak a kulturális, kereskedelmi és tudományos felemelkedésben is. Két nagy világvallás is ide köthető, a buddhizmus és  a hinduizmus, valamint két másik vallás, a dzsainizmus és szikhizmus. A tizennyolcadik században a hatalmas középkori birodalmak felemelkedése határozta meg az országot, megjelent a Brit Kelet-indiai Társaság, majd Nagy-Britannia gyarmatosította a kontinenst.

India 8

Ha Indiában járunk érdemes ellátogatni Mumbai-ba, a város főleg a bollywoodi stúdiók székhelyeként ismert. Két fő jelképét a Colaba Area adja: a Gateway of India diadalív, melyet 1924-ben George Wittet tervei alapján építettek, valamint a Taj Mahal Palace Szálloda, ahol számos híres ember fordult meg.

155025owjmemuwkq199hwi

A Prince of Wales Múzeumba is érdemes ellátogatni, amelyet a walesi herceg tiszteletére hoztak létre, Fortba, Mumbai üzleti negyedébe, a Marine Drive tengerparti sétányra és a Chowpatty Beachre.

Innen 600 kilométerre található Goa-félsziget a 60-as években az undergroundért, a spiritualitásért és a misztikumért rajongók közkedvelt találkozóhelyévé vált, melyre a mai napig egyedi kulturális színkavalkád jellemző.

Amazing-India-8

A félsziget tengerpartjain és esőerdeiben rendezték meg először az úgynevezett „goapartikat”, melyek a mai goastílus alapjait jelentették. Kihagyhatatlan strandok: Anjuna Beach és Baga Beach. India második legnagyobb metropolisa. A nagy múltra visszatekintő metropolis tökéletesen ötvözi a régi és a modern világ jellemvonásait, így a számos műemlék mellett modern épületekkel és széles sugárutakkal is találkozhatunk. Kötelező látnivalók: a Jama Masjid – India legnagyobb mecsete –, az Aksardam szentély és a Kutab Minar torony.

6775439-beautiful-india-wallpaper

India a divatvilágot mindig inspirálta. Kedvenc módszereik, mint a tie-n színezék, blokk nyomatok, néhány, ami az indiai hatást tükrözi. A híres Warli festmények is hasonlóan tükrözik ezt a művészetet, a fekete szoknya fehérrel kombinálva láthatóan western viselet, és nem indiai. Az idei szezon új kiadást jelent, a lázadó trend dacol a normák rendszeres divatjával. Ezek a ruhák voltak alkalmasak az indiai nők számára, mert ez tartalmazza az összes testrészt. India jelen van a világ divatjában, Párizstól, Rómán át egészen Los Angelesig készítettek kollekciókat a legnagyobb világmárkák.

India-mulheres