Interjút készítettünk Tatár Csillával!

Tatár Csillával, a TV2 reggeli műsorának arcával készített interjúban megtudhatjátok, mit gondol a stylistok által, a közönség számára kialakított, és a civil életben képvislet stílusa közötti különbségekről, és magáról a divatról alkotott véleményét is megosztja velünk a műsorvezetőnő.

Csillával először a Street Fashion Múzeum kiállításán találkoztam, ahol interjút kértem tőle a Fashionfave divatblog részére. Már másnap reggel tudtunk találkozni, és minden kérdésemre készségesen válaszolt. Nagyon kedves, közvetlen embert ismertem meg benne, aki abszolút ellent mond a tévés személyiségekről kialakított sztereotípiáknak.

EVA_0018_r

Amióta a Mokkában műsort vezetsz, láthatóan új imidzsed van, gondolok itt mind a smink, mind a frizura, mind a ruha stílusára is. Mennyire áll közel a szívedhez az újítás?

A kialakított stílus olyan, amilyen én vagyok. Nem kell elfogadnom, sem megbékélnem vele, végre igazán tetszik, amit a tükörben látok! Őszintén örülök a változásoknak.

Régebben középhosszú hajjal láthattak a nézők, nehéz volt megválni a hajadtól?

Amikor levágattam a hajamat, valahogy megváltozott a saját magamról -sőt, a világról alkotott képem. Nem mondom, hogy minden pozitív dolog, ami akkoriban történt velem, ennek tudható be, de tény, hogy sok dologban közrejátszott. Sokkal magabiztosabb lettem, és ehhez a nézők pozitív kritikái is hozzásegítettek. Ma már el se tudom képzelni, hogy újra hosszú hajam legyen, végre megbékéltem a tükörképemmel!

Előtte nem voltál elégedett önmagaddal?

Nem igazán, és nem csak önmagammal, de az egész világgal. Ez igazából egy komplexebb kérdéskör, úgy foglalhatnánk össze, hogy „útkeresési időszakom” volt. Aztán lassan elkezdtek történni a dolgok, és úgy gondolom, ez volt a dolgok helyes útja, ez a folyamat része volt.

Tetszenek azok a ruhák amiket reggelente kiválasztanak neked?

Mindig figyelünk a stylistokkal, hogy csak olyan ruhát viseljek a műsorban, amilyet a civil életben is felvennék. Sokszor viselem magyar tervezők darabjait, otthon és a tv képernyőjén egyaránt.

A civil életben is ilyen stílusú ruhákat hordasz?

Nem ennyire elegánsakat, de egy ilyen jellegű műsor megkívánja, hogy ne hétköznapi, vagy túlságosan laza szerelésekben szereplek. Mindenesetre a magánéletben is szeretek stílusosan felöltözni.

Van kedvenc divatterveződ?

A tehetséges magyar tervezők darabjait részesítem előnyben, fontosnak tartom a hazai divat népszerűsítését. Neves eseményekre általában Benes Anita csodás ruháit hordom, az esküvői ruhámat is ő tervezte. Ezen kívül pedig Sármán Nóri kreációit szeretem nagyon, a Cometen viselt fehér csipkeruhám például az ő munkája. Nagyon szeretem a hangsúlyos kiegészítőket, sokszor hordom a WAMP és a Lokalwear darabjait.

Screenshot2012-06-30at12.03.57AM

Szerinted van összefüggés a műsor jellege és a stílus között, amit a stylistok kialakítanak? Van-e egységes stílusa a különböző műsoroknak, (hiradó, reggeli műsor)?

Igen, mindenképpen, és ezt a saját bőrömön is tapasztalom. Több stílusú műsorban is dolgozom, a Mokka mellett én vezettem a Szépségkirálynőt, és a Megamániát is, a Megasztár backstage műsorát. Mind a három teljesen más világ, a Szépségkirálynő maga a megtestesült elegancia, a Mokkában inkább a visszafogott, de élénk színeket hangsúlyozzok, amik reggel talán jobban esnek a szemnek, és a backstage műsor laza hangulatát inkább fiatalos, hétköznapi ruhákkal próbáltuk hangsúlyozni. Ennek ellenére mindhárom műsorban sikerült megőriznem a saját stílusomat, csak éppen egy elegáns, egy visszafogott és egy laza szinezetét láthatták a nézők.

EVA_0010_Nem olyan régen, a vasárnap esti hiradóban ugyan az a felső volt mindkét vezető csatorna hírolvasónőjén. Mit gondolsz erről a bakiról?

Inkább érdekes véletlennek nevezném, mint bakinak. A stylistok nem beszélik meg egymással, éppen milyen ruhát választottak az adott műsorhoz, ilyen nem fordult elő a 15 év alatt, míg a két műsor párhuzamosan futott, most éppen ugyan az a ruha tetszett meg mindkét stylistnak! Nagy számok törvénye…

Screenshot2012-06-30at12.08.15AM

Ezúton is nagyon sok szeretettel gratulálok a Women of the Year gálán kapott Legjobb Műsorvezetőnek járó díjadhoz! Szerinted a díj odaítélésében szerepet játszott az új imidzsed?

Hát..szerintem maxiumum úgy játszhatott közre, hogy amióta rövid a hajam, jobban ki vagyok békülve önmagammal, és ez a munkámon is meglátszik. Megtaláltam önmagam, végre a helyemen vagyok, szerintem ez tükröződik rajtam, és a munkámon. Életem első díját ekkor vettem át, és inkább az itt történteket nevezném divatbakinak, mintsem a híradós esetet. Velem ugyanis az történt, hogy a gönyörű gálaruhám zsebe visszahajlott, mikor puszit akartam adni a díjam átvételekor. Emiatt az összes színpadon készült fotón felemás a ruhám…

tatar_csilla

 Szoktál divatblogokat olvasni, külfödit vagy magyart?

Nem nagyon, direkt nem szoktam ilyeneket keresgélni, maxiumum a facebookon találok rá pár érdekes cikkre vagy divatfotóra.

Szinte minden nap vesznek a kamerák, fontosnak tartod, hogy megőrizd a csinos alakodat? Milyen módszereid vannak?

Sokat sportolok, gyerekkorom óta, nekem ez nem a muszáj, hanem a természetes kategóriába esik. Rengeteget járok kondkonditerembe és úszni, és mostanában rákaptam a speed fitneszre is.

Feltűnt, hogy mindig rajtad van egy fehér, fonott karkötő. Ennek mi a jelentése?

A karkötő lényege, hogy amíg fenn van, szerencsét hoz, de amint levágja az ember, a szerencse elmúlik. Soha nem hittem az ilyenekben, sőt, hülyeségnek tartottam, de mikor Thaiföldön jártunk egy szerzetes egyszer csak rámadta, és megáldotta a csuklómon, azóta nem merem levenni. Nem akarok ebben összefüggést látni, de tény, hogy azóta rengeteg jó dolog történt velem.

Köszönöm az interjút!

Jogi nyilatkozat:
Az interjúban elhangzott válaszok minden esetben az interjúalany álláspontját tükrözik. A szerkesztőség a válaszokért, azok valóságtartalmáért, a válaszokból eredő bármiféle kárért felelősséget nem vállal.