Irodai plus size öltözködés tavasszal

Végre beköszöntött az igazi tavasz, és ilyenkor mindannyian szeretnénk egy kicsit könnyedebbre venni az öltözködésünket. Már hetek óta eltettük a magasszárú csizmákat, kabátokat, és ha nem vagyunk elégedettek a meglevő ruhatárunkkal, ideje felfedezni az idei tavasz-nyári divat kínálatát. Ha egy-egy szép új blúzzal, szoknyával örvendeztetjük meg magunkat – és kollégáinkat -, garantáltan derűsebb lesz a napunk a munkahelyünkön is.

Miből válogathatunk ebben a szezonban a hétköznapokra kilenctől ötig, ha plus size alkatúak vagyunk?

Az irodában az elsődleges, hogy professzionális legyen a külsőnk, ne vonja el a figyelmet feleslegesen, de azért hangsúlyozza ki az előnyös oldalunkat. Az üzleties megjelenés cseppet sem kell, hogy uniszex vagy androgün jelleget adjon, tud nagyon nőies és a férfiak számára vonzó lenni.

Lássunk pár alapdarabot, amelyekre építhetjük idén tavasszal a ‘benti’ megjelenésünket.

A legjobban egy kosztüm vagy nadrágkosztüm öltöztet. Érdemes egy-egy jó darabba beruházni. Beszerezhetünk egy neutrálisabb – acélkék, szürke, fekete – blézert, vagy ha bevállalósabbak vagyunk, egy élénkebb, csajosabb színűt, és ehhez keresni pár hozzá illő nadrágot, szoknyát. Jó tudni, az idei divat szereti a nőies, pasztell színeket, és a rózsaszínt minden mennyiségben. Emellett ebben a szezonban tovább folytatódik a csíkos uralkodása, egy hosszában csíkos nadrágkosztüm például optikailag nyújtó hatású, és nagyon csinos.
A csíkost alkalmazhatjuk máshogy is: egy visszafogottabb, egyszínű blézer alá felvehetünk vízszintes csíkozású felsőt, akár élénk színekben. Most az élénkkék, keresztben csíkozott ruhák, felsők szuperdivatosak, és ha fölé veszünk egy réteget, a minta szélesítő hatása is elenyészik. Az idei trendet a széles vállú – ejtett vállú vagy válltöméses -, oversize darabok jellemzik mind a férfi, mind a női divatban. Ehhez társulnak a ‘80-as évekből átemelt széles gallérok, dupla soros gombolások. Aki 42-es méret feletti, az inkább óvakodjon ezektől a szélesítő hatású elemektől, ha blézert, kosztümöt választ.

irodai-divat

Az oversize stílus helyett inkább keressük a karcsúsított, rövidebb ujjú, finomabb darabokat. Kerüljük az “egybeszabott” hatást, ezt oldhatjuk például nőies színű, könnyű sálakkal, vékony nyakkendővel, ékszerekkel.
Ha nadrágot választunk, a ‘kezünkre játszik’ plus size méretűként a divat, mivel a most menő magas derekú nadrágok nyújtják az alakot. Egy magassarkúval párosítva elegáns és nőies megjelenést érünk el; arra érdemes vigyázni, hogy munkahelyre ne a legszűkebb nadrág fazont válasszuk.

Szoknya esetében a legjobb megoldás irodába a hagyományos szoknya – a legmutatósabb a térdig érő, hacsak nincs tökéletes és hosszú vádlink -, illetve a ceruzaszoknya. Talán mondani sem kell, hogy a mini sem tilos a telt nőknek, de inkább akkor kapjuk fel, ha este bemegyünk a városba.