Ismerd meg az idei ELLE Fashion Show főszereplőit – A 2019-es tavaszi-nyári divat

Szeptember utolsó hétvégéjén került sor az ELLE Fashion Show-ra Budapesten. A bemutatón felvonult több neves hazai tervező legújabb kollekciójával vagy éppen kapszulakollekciójával.

A divatbemutató szervezői gondoltak azokra is, akik nem tudtak jelen lenni a divatbemutatókon és online közvetítéssel igyekeztek kiszolgálni mindenki igényeit, amit az ELLE Facebook oldalán vissza is tudsz nézni.

JE SUIS BELLE

2005 óta sikert sikerre halmoz a Je Suis Belle két alapítója, Dévényi Dalma és Kiss Tibor. Alapvető céljuk, hogy olyan üzenetet közvetítsenek, amivel szélesebb köröket tudnak megmozgatni. Szerintük a divat mindenkié, nem csak a felső tízezer kiváltsága. Munkájuk során szeretnek visszanyúlni a hagyományokhoz, ugyanakkor modern elemekkel vegyíteni a népművészeti elemeket. Szeretnek kollaborációk által, több művészeti ág képviselőit megszólítani, így támogatva a művészetek népszerűsítését.

A Je Suis Belle tervezői törekednek arra, hogy támogassák az embereket abban, hogy színt és változatosságot adnak kollekcióikkal, miközben mindenki érvényesíteni tudja egyéniségét. Az egyéniségen túl a karakterek számítanak igazán, miközben a bemutatón az apró részletek is új impulzusokat adnak a nézőknek.

A márkáról érdemes tudni, hogy még idén saját üzlettel rukkolnak elő a fővárosban, ahol elérhetőek lesznek a kapszulakollekció darabjai is.

je suis belle

Facebook/Je Suis Belle

KATA SZEGEDI

Szegedi Kata szintén országunk egyik legismertebb divattervezője. A KREA-ban folytatott tanulmányai alatt már felfigyelt rá a közönség, így hamar sejteni lehetett, hogy a hazai divattörténelembe könnyen és gyorsan nagyobb szerephez fog jutni. Márkáját a fiatalság kultusza, a modern, cosmopolita életfelfogás határozza meg. A kortárs művészetek motiváló hatása mellett szívesen alkalmaz innovatív és egyedi anyagokat, megoldásokat.

Célcsoportja is elsősorban azok az egyéniségek, akik elég bátrak ahhoz, hogy belépjenek az ismeretlenbe, céltudatosak és tesznek azért, hogy elérjék vágyaikat.

Az Elle Fashion Shown már többször bemutatta kollekcióját, szerencsére most sem volt ez másképp.

szegedi kata

Facebook/Szegedi Kata

NORA SARMAN

Sármán Nóra a kifinomult, nőies álomruhák megálmodója. Nóra munkái részletgazdagságuk miatt igazán különlegesek, illetve azért, mert maga a tervező törekszik rá, hogy minden ruha elkészítésében részt vehessen. A nagyobb hírnevet szerzett tervezőknél ez leginkább az időhiány miatt ritka, de egy lelkes divatrajongónak ezt mindig öröm hallania.

Az esküvőkön, alkalmi eseményeken az önkifejezés mindig egyetlen ruhára összpontosul. Így az esküvői ruhatervezésnek az egyik kihívása talán éppen ez, hogy ilyenkor egyetlen ruhán keresztül kell megmutatni azt a személyt, aki viseli a mesés ruhakölteményt.

Kollekcióinak különlegessége, hogy inspirációját irodalmi, zenei vagy éppen képzőművészeti alkotásokból meríti. A következő évi, tavaszi-nyári kollekciót Marie Antoinette kettős vágyódása ihlette.

sarman nora

Facebook/Sármán Nóra

 

TOMCSANYI

Tomcsányi Dóri nevét viseli márkája, amit 2010-ben alapított. Az elmúlt nyolc évben Dóri ismert divattervezővé vált hazánkban, de egyre ismertebb külföldön is. A márka az utcai, hétköznapi stílust képviseli és azokat a nőket szólítja meg, akik a hétköznapi forgatagban szeretnék megtalálni hangjukat az öltözködés során. Esztétikus ugyanakkor különleges darabokat tervez, viszont törekszik arra, hogy a mindennapi öltözködés ne okozzon problémát azoknak, akik az ő kollekciójából állítják össze a ruhatárukat.

Inspirációt jelent számára, ha új helyeket, új kultúrákat fedezhet fel, éppen ezért igyekszik sokat utazni. A következő évi kollekcióját most azonban a hazai építészet, pontosabban a vidéken felbukkanó házak stílusa ihlette.

tomcsanyi

Facebook/Tomcsányi Dóri

Forrás: Elle magazin