Itt a Burberry Prorsum Menswear 2016-os tavaszi/nyári kollekciója

Ahogyan azt már többször is megírtuk, Christopher Bailey mindig megtalálja a tökéletes módot arra, hogy elvarázsoljon minket egyedi, friss és viselhető(!) kreációival. Most sem történt ez másképp, nézzük is a 2016-os tavaszi/nyári férfikollekció darabjait!

Június 15-én mutatták be a legújabb Menswear kollekciót, amely a Strait-Laced fantázianevet kapta. A ‘strait’ kifejezést leginkább úgy lehetne magyarra fordítani, mint prűd, szigorúan szabálykövető. Christopher Bailey igazán intelligens humorral kezelte idei kollekcióját, hiszen ez az a jelző, amivel talán pont nem jellemeznék a jelenlegi darabokat, mégis van jelentősége. Már magából a szójátékból következtethetünk a legmeghatározóbb elemre, ami idén a csipke volt. És pont emiatt nem nevezhetnénk prűdnek vagy régimódinak ezt a kollekciót, hiszen Bailey itt a férfiaknak szánta a különleges mintázatot. Ezen kívül természetesen az ikonikus trench coat is feltűnt, valamint a kiegészítők is nagy hangsúlyt kaptak, csak úgy, mint máskor. Lássuk is kedvenc darabjainkat!

Bevalljuk, nehéz volt a választás, hiszen szinte az összes darabot és outfitet be tudnánk egyesével mutatni, azonban mégis kiválasztottuk a legmeghatározóbbakat, azokat, amik a legjobban jellemzik az idei kollekciót.

Kezdjük a kabátokkal:

Idén, mint eddig mindig, a trench coat kihagyhatatlan volt, ez alkalommal viszont egy új csavart kapott: csipkét! És milyen jól passzol ehhez a hagyományos, már-már régimódinak mondható darabhoz.

A steppelt mintázat is megjelent, láthattuk mind bomber mind biker dzsekiken.

Ahogy láthatjuk, az idei színek között főként a természet árnyalatait találhatjuk meg: kékek, zöldek, barnák, vörösek, okkerek, ezek nem csak a kabátokon, hanem a kiegészítőkön is megjelennek.

Kabátok terén viszont volt még egy kedvenc kategóriánk, ez pedig a mintás. A csipke itt igen nagy benyomást tett ránk, valamint az előző kollekció állat,- és virágmintája is felsejlett még egy-két darabon.

Ezután következhetett a lezser elegancia:

Tökéletes példákat láthattunk arra, hogy egyes darabokat hogyan tudunk úgy párosítani, hogy az elegáns, de akár hétköznapi viselet is lehessen. A csipkemintázat már itt is megjelent, és be kell vallanunk…WE LOVE A MAN IN LACE.

A férfi mokaszint is újraértelmezték, és kis rojtokkal díszítették, ami akár elegáns, akár utcai viseletként is hordható.

Kiegészítőként idén ismét a táskák és a sálak játszották a fő szerepet, tökéletes összhangot képezve a kollekció többi darabjával.

Üdítő látni azt, hogy az úgynevezett feminin jellegű táskák és mintázatok megjelennek ebben a kollekcióban, hangsúlyozva ezzel a teljes szabadságot a divat terén. “Néhány férfi fog csipkét viselni, néhány nem” -mondta el Bailey a show után. És ez így is van jól. IF YOU LIKE IT, WEAR IT. Ez a mi mottónk. Sőt, abban sem kételkedünk, hogy néhány hölgy is beújít pár darabot a férfikollekcióból.

Nőkről beszélve, a show alatt kaphattunk egy kis ízelítőt a tavaszi/nyári női kollekcióból is.

 

Ha akarnánk se tudnánk választani egy kedvenc darabot, de a férfi csipkeing ötletét mindenképp támogatjuk! Ha pedig lemaradtatok volna a show-ról, itt visszanézhetitek.