James Bond öltönye – avagy a Brioni márka története

Idén 50 éve, hogy megszületett az első James Bond! Nincs olyan, aki ne ismerné! Nem véletlen,tumblr-lmx3olsMFl1qlxfnko1-500-290x290 hiszen legfőbb feladata – a világ megmentése mellett – hogy megtestesítse a mindenkori férfi ideált. Így a filmsorozat nem csak az akciófilmeket kedvelő hímneműek kedvence lett, hanem könnyűszerrel belopta magát a hölgy közönség szívébe is. És bár nekünk nőknek, talán még változatosabb is a tökéletes férfiról alkotott képünk, mint a férfiaknak a tökéletes nőről alkotott elképzelése, még sincs  olyan nő, aki legalább egy „aktuális James Bond-ba” ne lett volna már fülig szerelmes.

normal-brosnan Ha valakitől az az elvárás, hogy „tökéletesnek” tűnjön, az mindig nagy feladat és egyben óriási teher is. Ezért ehhez a filmhez nem elég a megfelelő James Bond karakter kiválasztása. Óriási figyelmet kell fordítani minden apró kis részletre – és ezt a készítők is pontosan tudják ! Odafigyeltek a tökéletes gesztusok kialakításától kezdve, a legférfiasabb ital megtalálásán keresztül, egészen a legvonzóbb megjelenést nyújtó öltönyök kiválasztásáig, mindenre!

A fent említettek tudatában, nem kis dolog hát, ha valaki James Bond hivatalos és állandó öltöztetője lehet. Ezt a megtiszteltetést pedig az olasz Brioni márka érdemelte ki, ami 1995 óta készíti James Bond ruhatárát. A Brioni-nál megfelelőbb márkára nem is eshetett volna a film készítőinek választása, hiszen ruhái megtestesítenek mindent, amit egy tökéletes férfi öltözékéhez elengedhetetlen. Eleganciát, magabiztosságot és kifogástalan minőséget képvisel a Brioni kollekcióinak minden egyes darabja.
A részletekre itt is legalább akkora figyelmet fordítanak a tervezők, mint a James Bond filmekre a filmkészítők.

A Brioni márka megalakulása óta az exkluzív minőséget és a luxust képviseli, ami azért is meglepő, mert épp a II. Világháború után jött létre, a recesszió időszakában. Alapítói, Savini és Fonticoli ezért is választották szabóságuknak a Brioni nevet. Ugyanis Brioni egy kis sziget Horvátország partjainál, mely az olasz arisztokrácia fényűző pihenőhelye volt. (Érdemes ma is felkeresni, ha valaki arra jár! Ritka szép környék, ami kivételes módon megőrizte természetes állapotát, ezáltal napjainkban is nagyon exkluzív úticélnak számít.) A márka további érdekessége, hogy az elsők közt vonultatott fel a kifutón férfi modelleket 1952-ben. Nem véletlen, hogy a Robb Report Magazine, minden idők egyik legfontosabb luxusmárkájaként emlegeti.

20253343-yXpqM9gZ-c

Mára a választék megsokszorozódott. A férfi ruházat mellett, rengeteg kiegészítőt készítenek, sőt még a gyengébbik nemre is gondoltak, így mi nők is belebújhatunk James Bond bőrébe, ha kedvünk tartja – és pénztárcánk engedi… Hiszen, például egy férfiöltöny ára 1 millió forintnál kezdődik, határ pedig a csillagos ég. Ezért a pénzért viszont még az előre gyártott kollekciók darabjait is ránk szabják. Konkrét számokban mérve, ez azt jelenti, hogy egy férfiingen például több mint 30 órát dolgoznak készítői, hogy úgy álljon megrendelőjén, mintha rá öntötték volna.

Hivatalos Brioni üzletet Budapesten a Four Seasons szállodában találhatunk, a Széchenyi István tér 5-6. szám alatt.

Ti szeretitek James Bond – mindig kifogástalan – stílusát?