Jó tanácsok az online eladáshoz

Egyszer már írtunk már arról, hogy hogyan tudsz megválni a már nem kívánatos ruháktól, táskáktól, ékszerektől.

Karácsony közeledtével pedig talán még aktuálisabb, hogy a kiszanált cuccokat nem kéne tovább tartogatni, egyrészt mivel így is sok helyet foglalnak, másrészt pedig mert jól jöhet az a plusz pénz, amit általuk kereshetsz. Jelen cikkünkben pedig kifejezetten a világhálón történő értékesítéshez szeretnénk nektek segítséget nyújtani, pár tanáccsal ellátni titeket, hogy nektek is mihamarabb kisöpörjék a szekrényetek mélyét.

Mindenki az újat keresi…

Négy szezonnál nem régebbi holmikat kínálj eladásra. Vagyis, az egy évnél régebbivel is próbálkozhatsz, amennyiben az még trendinek számít. Az emberek, ha vesznek is szezonokkal ezelőtti termékeket, akkor azok úgynevezett kulcsdarabok már egy ideje, és így még szeretnének beszerezni egyet belőle. Azonban, az olyan cuccokat nehezebb lesz eladni, amit már nem nagyon hordanak…

women-clothing

Vigyázz a holmikra!

Eleve ne dobáld őket össze-vissza, tartsd őket rendezetten, vállfán vagy szépen összehajtva, dobozokban, tartókban. A ruhákat a címkén jelzett módon mosd és szárítsd, a bőr termékeket is ápolni kell néha, illetve az ékszerekről se feledkezz meg! Nyilván neked is jobb szolgálatot tesznek még ép állapotban, de ha eladnád őket, akkor a vevő is a lehető legjobb állapotú termékre vágyik.

fe3ad5b0ab85c2b970dbd84ab1f1a76a

Tartsd meg a blokkot vagy a címkét!

Természetesen a garancia miatt is fontos, hogy ezeket megőrizzük egy darabig, azonban ha valami igazán márkás, netán dizájner holmit vásárolsz, minél tovább őrizd meg a terméket igazoló cetliket. Gondolj csak bele! Te magad is szívesebben veszel meg egy olyan sálat, ami bizonyíthatóan eredeti Hermés!

510ded9627bbefb7adb55a3335f5b34c

Kell a jó marketing!

Jelen esetben pedig ez azt jelenti, hogy érdemes arra törekedni, hogy minél jobb képeket készíts az adott árúról. Ne legyen túl távoli, homályos vagy sötét. Tehát a sötét színű termékeknek lehetőleg fehér, egyszínű hátteret keressetek, míg a világos színűeknek valami sötétebb háttér a megfelelő. És gondoskodjatok a megfelelő megvilágításról is! Továbbá a leírásban legyetek részletesek. Minden apróság számít, illetve ha mégis hibás a holmi, akkor arra hívjátok fel a vásárlók figyelmét, egyaránt írásban és képpel.

cf94bd349d611630c7cab3f969df5152

Reális árat kérjetek a holmitokért!

Természetesen ez több dologtól is függ, úgy mint, hogy milyen régi a termék, milyen állapotban van, lehet-e még kapni ugyanolyat vagy már csak hasonlóakat találni az üzletek kínálatában… Többek közt ezeket is figyelembe véve, szakértők véleménye szerint, a használt termék valós árát az eredeti ár 40-70%-a között kell behatárolni. Így az eladónak is lesz haszna, azonban a vevő sem lesz átverve.

5b4a894e6dfb8b4d2e2958846c9fc175

+ Tisztázzátok, hogy kit terhel a postaköltség!

Eleve a bemutatkozó profilba is leírhatod, hogy mondjuk minden esetben a vevőt terhe, tehát arra még számítson, de az sem baj, ha a termékleírásban is felhívod erre a figyelmet. Így pedig elkerülhetőek a félreértések.

girl-691105_1280-1024x682

Reméljük, hogy hasznos tanácsokkal láttunk el titeket, illetve hogy sikeresen és gyorsan el tudjátok adni a nem kellő holmikat.

forrás: http://www.vogue.co.uk/news/2015/11/18/tips-advice-for-selling-fashion-online—vestiaire-collective