Júniusi pasink: Ryan Gosling

A név, amelyet nők milliói ismernek és naponta ütnek be a Google keresőjébe néhány ütős képért: bizony, Ryan Gosling-ról beszélünk. Nincs olyan lány (vagy legalábbis nagyon kevés), aki ne álmodozott volna már róla, ugye?

Bár a Szerelmünk lapjai című filmmel ismerte meg a nevét a világ, bőven van még mit megtudnunk róla! Például azt, hogy ő is, mint oly sok mai híresség, a Mickey Mouse klubban kezdte pályafutását, még 13 éves korában.

rgh

A kezdetek

Ryan Thomas Goslingként látta meg a napvilágot 1980. november 12-én, Londonban, egy testvére volt, szülei később elváltak. Színészi tervei már gyerekkorában megfogalmazódtak benne, majd figyelemhiányos hiperaktivitás zavar miatt magántanulóvá vált, de 17 éves korában ezt is feladta és színészi álmáért kezdett dolgozni.

Karrier

Első filmszerepét már 1996-ban megkapta, a Frankeinstein és én című vígjátékban. 2000-ben megkapta első komolyabb szerepét az Emlékezz a titánokra című filmben, amelyben már olyan nagy nevek mellett szerepelt, mint Denzel Washington és Hayden Panettiere. 2001-ben megkapta a főszerepet A hitetlen című drámában.

szl

2004-ben megkapta a férfi főszerepet a Szerelmünk lapjai című romantikus filmben, amelyben a partnerét Rachel McAdams alakította. A film után az életben is egy párt alkottak néhány évig. Ezután láthattuk még az Őrült, dilis szerelemben vagy a Véres románcban is, a vígjátékoktól kezdve az akció filmekig minden kategóriában vállalt szerepet és mind remekül is állt neki.

A következő elsöprő sikert a tavaly mozikba került La La Land adta meg neki, ahol ismét Emma Stone volt a partnere. A megszokott páros meg is kapta a jól megérdemelt sikert; az idei filmes díjátadókon szinte minden díjat megkaptak a főszereplők és a film, amit csak lehetett.

lll

Idén ősszel láthatjuk a Budapesten is forgatott Szárnyas fejvadász következő részében, de elvállalta a First Man című film szerepét is.

Magánélet

A sármos színészre Hollywood női is felfigyeltek, így 2002-2003 között Sandra Bullock partnere volt, míg 2005-2007 között Rachel McAdams-szel alkotott egy párt, akivel egyébként 2008-ban egy rövid időre felmelegítették kapcsolatukat.

rgem

2011-ben kezdett randizni jelenlegi feleségével, a szintén színész és nem mellesleg gyönyörű Eva Mendes-zel, azóta ők alkotják az egyik álompárt a sztárvilágban. 2014-ben született meg első gyermekük, aki az Esmeralda nevet kapta, majd 2016 tavaszán megszületett második kislányuk, Amanda.

Díjai

  • MTV Movie Awards – Legjobb csók (2005, Szerelmünk lapjai)
  • Teen Choice Awards – Legjobb férfi feltörekvő sztár (2005, Szerelmünk lapjai)
  • Golden Globe díj – A legjobb vígjáték vagy musical színész (2017, La La Land)

oscar

Érdekességek

  • Ő építette a Szerlmünk lapjaiban látható konyhaasztalt
  • Étterme van Beverly Hillsben
  • 2007-2011 között zenekarban is játszott
  • 2 hónapot sátrazott egy erdőben
  • Felajánlották neki a Back Street Boys hatodik tagjának lehetőségét
  • Szeret jótékonykodni

Ugye, hogy ezeket megismerve még szimpatikusabbá vált a szívdöglesztő színész? Mi alig várjuk, hogy ismét láthassuk a mozikban!