Kapcsolódj ki Gyulán!

Végre vége a szomorú, hideg, szürke hétköznapoknak, hiszen itt a tavasz, nyílnak a virágok, rügyeznek a fák, simogatnak a napsugarak. Ilyenkor nincs is jobb, mint a szabadban lenni akár egyedül, akár a párunkkal, barátainkkal.

Ennek kapcsán hoztuk el most Nektek Gyula városát mint közkedvelt turisztikai célpontot.

Miért pont Gyula?

Alapvetően egy kicsiny városról beszélhetünk Békés megyében, a román határ közvetlen közelében. Joggal kérdezhetitek azt, hogy miért ezt a várost választottuk ki elképzelt utazásunk helyszínéül? A válasz egyszerű: csodaszép környezet, nyugodt környék, vendégszerető lakosság, rengeteg program.

A város gyönyörű télen is, amikor a hófedte tájat a karácsonyi díszek fényei világítják meg – érdemes egyszer így is megtekinteni az egykori megyeszékhelyet -, de akkor igazán impozáns a város látképe, amikor megjelenik a tavasz első fuvallata. Mikor már az időjárás is engedi, elindítják a szökőkutakat, melyek egymagukban is feldobják az egész várost. Gyulát nevezhetnénk a szökőkutak városának is, hiszen megannyi helyen díszítik a környezetet lelkes csobogásukkal, éjszakai fényükkel. A gyönyörűen elrendezett virágoskertek a város szívében, a sétáló utca mentén vagy a kastély parkjában tovább növelik a színvonalat.

gyula
forrás: gorgenyierno.com

Természetesen nem hagyható ki a felsorolásból a Gyulai vár, az egykori Magyar Királyság alföldi vidékeinek egyetlen, épen megmaradt síkvidéki téglavára, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, valamint a Gyulai Várfürdő és AquaPalota.

Az alábbi videóklipben egyfajta képet kaphattok Gyuláról kellemes, fülbemászó dallam kíséretében:

Programajánló

The Carbonfools lemezbemutató koncert

  • Időpont: 2018. április 21. 21:00
  • Helyszín: Gyula, Vigadó

A 2001-es Sziget Fesztiválon debütáló együttes elsősorban elektronikus zenét játszik, zenéjük gyakorlatilag a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. 2012-ben az X-faktor színpadán is megmutathatták tehetségüket mint extra produkció.

Extra produkció – The Carbonfools

2. élő show – 2012. október 20.

Gyulai Pálinkafesztivál

  • Időpont: 2018. április 27-30.
  • Helyszín: Gyula, Várkert

Gyulát a pálinka fővárosának is tartják, tudniillik immár 19. alkalommal ad otthont a nemes hungarikum ünneplésének. Gyula volt az első város, amely felvállalta a magyar pálinka népszerűsítését, elismerte értékét. 2000-ben tartották meg az első fesztivált – akkori nevén Kisüsti Pálinka Fesztivál. A rendezvénynek töretlen a sikere, évente egyre több vendég látogat el ide élvezve a kitűnő pálinkákat, színes programokat.

Idén is kitettek magukért a szervezők, a finom pálinkákon kívül olyan hírességek gondoskodnak majd a hangulatról, mint például a Neoton Família, Magna Cum Laude, Republic, Kis Grófó, Cimbaliband Danics Dórával és sorolhatnánk még. A teljes programlistát ITT megtaláljátok.

pálinka
forrás: gyulaipalinkafesztival.hu

Gyulai Virágok Fesztiválja

  • Időpont: 2018. május 11-13.
  • Helyszín: Gyula, Göndöcs kert – Béke sgt.

2015 óta kerül megrendezésre ez a fesztivál, melynek elődje a Gyulai Virágok Vasárnapja. A kibővített rendezvény szeretettel várja kicsiket, nagyokat, családokat, párokat, baráti társaságokat rengeteg színes és főként virágos programjával. Főműsorszámként színpadra áll majd a TNT, illetve Péterfy Bori is.

gyulai-viragok
forrás: visitgyula.com

I.Kézműves Sörfesztivál

  • Időpont: 2018. június 7-10.
  • helyszín: Gyula, Várkert

Ha valami újnak a részesei akartok lenni, ha szeretitek a sört, a jó hangulatot, a koncerteket és rátok férne egy kis kikapcsolódás, akkor itt a helyetek! Gyula városa szeretettel várja vendégeit erre a 4 napos rendezvényre, melyen többek között fellép majd Majka&Curtis, Edda és a Hooligans is. További információkat ITT kaphattok.

sörfesztivál
forrás: visitgyula.com