Karácsonyra hangolódó randi tippek Budapesten

Akár a kapcsolatod elején, akár annak sokadik évében jársz már, azért valljuk be: a kettesben töltött idő az egyik legjobb dolog a világon!

Ahogy beköszönt a tél, az ember hajlamosabb begubózni és inkább otthon keresni olyan programokat, melyek el tudják szórakoztatni. Annyi lehetőség van azonban egy szép délután vagy kellemes este eltöltésére, hogy néha igen is kellenek a romantikus ötletek a vacogós idő ellenére is. Egyébként is valljuk be: ilyenkor aztán különösen jól esik odabújni a másikhoz, nem igaz?  Mivel hamarosan beköszönt a karácsony, ezért célzottan erre épülve szeretnénk most nektek ötleteket adni, hogy egy kicsit rá tudjatok hangolódni az ünnepi időszakra.

Fényvillamos

Mi mással is kezdhetnénk a sort, mint a téli tömegközlekedés ékével, a kettes villamossal. Alapvetően is a világ egyik legszebb villamossal megtehető útvonalának tartják, de immáron 7 éve az adventi időszakra teljes fényárban úszva utazhatunk a Jászai Mari tértől a Közvágóhídig. Csodálatos LED fényekkel van ilyenkor kivilágítva körülbelül 3500 méternyi fényfüzér segítségével, ráadásként az utastérben is ünnepi díszítés található. Most már igazi klasszikusnak számító téli program, szóval elő a jegyekkel és a bérletekkel!

2e49d5dc32fa8456cb973a3a72bb9b55

Adventi Budapest Eye

Európa jelenlegi legnagyobb mobil óriáskerekén 6 fős kabinokból élvezhető Budapest számos látványossága. Három kört lehet megtenni a belépő áráért, így bőven van időtök rácsodálkozni a magasból Budapest szépségeire. Este érdemes a leginkább ellátogatni ide, mert ekkor mutatja a legszebb látványt, ahogy csodás kivilágításával a város fölé magasodik.

budapest-eye-429713_1280

Korcsolyázzatok a Városligetben!

Nyilván bármilyen kori pályán szórakoztató ez a fajta sport, de van valami megmagyarázhatatlan hangulata a városligeti Műjégpályának. Hatalmas tér, csodás panoráma a Vajdahunyad várra, és pihenésképpen egy tűzforró illatos forralt bor a kezetekben, ahogy a nagy tömeget figyelitek magatok előtt. Azt hiszem, ennél idillibb és romantikusabb programot keresve sem találhatnátok. Feltétlenül tegyetek egy kört a váron belül is, mert annak is megvan a maga hangulata.

d2d6fa40b520df1985376db7dbc163b2

Egy forró fürdő sose rossz!

Mégis mi mást érdemelne meg az egész éves hajtásban elfáradt lélek, mint egy kényeztető wellness napot? Annyi jó fürdő van Budapesten, hogy kipróbálni is alig győzi őket az ember: Irgalmasok Veli bej fürdője, Széchenyi Gyógyfürdő, Rudas fürdő, Gellért fürdő, Lukács fürdő…de még tudnánk folytatni a sort tovább is. Vessetek pillantást előzetesen mindegyikre az interneten, nézzétek meg, hol vannak olyan kiegészítő szolgáltatások, ami az igényeiteknek megfelelő, és élvezzétek ki ezt a fantasztikusan pihentető napot. A karácsonyi rokonlátogatások előtt biztos, hogy nagyon jól fog esni egy kis romantikus feltöltődés.

bf5a7c66a441ed938f507fe10c2ce3f2

Karácsonyi vásár

Végül, de nem utolsó sorban természetesen nem hagyható ki a sorból a karácsonyi vásár meglátogatása sem. A Vörösmarty téren ismét csodaszép standok között gyönyörködhetünk a magyar kézművesek portékáiban, ráadásul számos finomságot is árulnak, amelyeknek gyakorlatilag lehetetlen ellenállni. Szinte megcsap a karácsony szelleme, ahogy elhaladunk ezek előtt az illatozó bódék előtt, szóval ha valahol, akkor itt aztán elkezdhetitek a közös hangolódást az év legszebb ünnepére. Ne hagyjátok ki a Bazilika előtt látható vásárt sem, mert ott is csodaszépet alkottak meg 2017-ben a szervezők.

9e1322d14ab41b67aa05a9c3a57f4bc2

A képek forrása: Pinterest