Kardigán, az örök darab

Kardigán – az a ruhadarab, amely egyetlen pasi gardróbjából sem hiányozhat. Na de milyen az ideális kardigán, 2012 őszén?

 

Ugyan már elmúltak azok a napok, amikor az ing és a póló fölé elég egy zakó vagy kardigán, esetleg egy vékonyabb pulóver, de nem kell egyből elővenni a vastag télikabátokat sem. A következő pár hétben – remélhetőleg – sokszor alkalmazhatjuk majd mi fiúk is, a rétegződés trendjét. Hogy pontosan miről is beszélek? Biztosan tudjátok, hiszen kis korunk óta mindig arra biztatnak minket, hogy rétegesen öltözködjünk. Vagyis jelen esetben, a póló-kardigán-kabát trióra gondolok.

Na de térjünk is vissza a kardigánokhoz… Szerintünk az egyik alapdarabja mind a női, mind a férfi ruhatárnak, hiszen tökéletesen passzol a sportos és az elegáns öltözékhez is. Nem mellesleg kimeríthetetlen variációját ismerjük. Olykor még magam is meglepődöm, hogy egy átlagos, akár mintás kardigán egy egyszínű pólóval és farmerrel mindig remek összeállítást szül – egyszerű, de mégis nagyszerű. A kardigánok alapverziójáról tudni illik, hogy vékony, kötött, általában hosszú ujjú és gombos – ellenben idén ősszel minden típus divatos. Nem beszélve arról, hogy az eddig főleg a női divatban ismert elöl nem összegombolós kardigán is ellepte a boltok férfi polcait. Nem tudom, de én még nem hódoltam be az új trendnek, és Ti? Most következzen pár inspiráló összeállítás:

1

3

Miután mindannyian inspirálódtunk fussuk át, hogy mit is kínálnak a hazai boltok! Annyit kedvez számunkra a ‘divat’, hogy a kardigán minden fajtája jöhet. Ugyanez elmondható a színekről is, bár idén a mustársárga, a bordó és talán az olíva kicsit nagyobb szerepet játszik. De ugyanúgy lehet stílusos egy basic fekete kardigán is. Friss hír, hogy a H&M boltjaiban elkezdődtek a szezonközi leárazások, s így akár 2000 Ft-tól kaphatóak remek kötött darabok, szerintünk érdemes benézni a svéd márka boltjaiba!